Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Παρασκευής: O αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνεχίζεται – Στο στόχαστρο η Παιδεία
Κοινωνία

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Παρασκευής: O αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνεχίζεται – Στο στόχαστρο η Παιδεία

Με αφορμή το νομοσχέδιο που κατέθεσαν από κοινού η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και το οποίο αφορά σε αλλαγές στην εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά και σε ομάδες αστυνομικών που θα περιφρουρούν πανεπιστήμια, η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αγίας Παρασκευής σημειώνει ότι «ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνεχίζεται».

Ειδικότερα, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση:

Αυτή τη φορά στο στόχαστρό της μπήκε, ο χώρος που διαχρονικά βρίσκεται στην πρωτοπορία της ελεύθερης σκέψης και της αμφισβήτησης της καθεστηκυίας τάξης, το πανεπιστήμιο.

Για την κυβέρνηση η λύση στα πολλά και υπαρκτά προβλήματα του πανεπιστημίου δεν βρίσκεται ούτε στην περαιτέρω χρηματοδότησή του, ούτε στην πρόσληψη επιπλέον διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού, αλλά ούτε και στην αναβάθμιση των υποδομών του που θα παρέχουν ποιοτική Παιδεία σε όλους τους φοιτητές.

Η λύση, κατά τους Χρυσοχοΐδη και Κεραμέως βρίσκεται στην καθολική επιτήρηση και αστυνόμευση των πανεπιστημιακών χώρων. Σε μια πρωτοφανή συνύπαρξη των υπουργών Παιδείας και «Προστασίας» του Πολίτη έγιναν εξαγγελίες που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές έκπτωσης της Δημοκρατίας και καταστρατηγούν ευθέως το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση, σε πλήρη αντίθεση του συνόλου της πανεπιστημιακής κοινότητας και χωρίς κανένα διάλογο μαζί της, προχωρά στην ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, στη δημιουργία «Κέντρων Ελέγχου» και στη συγκρότηση Πειθαρχικών Συμβουλίων για φοιτητές.

Παράλληλα, καταρτίζεται ένα νέο Πειθαρχικό Δίκαιο για τους φοιτητές που δημιουργεί νέα πανεπιστημιακά αδικήματα (όπως η ηχορύπανση!) που φτάνουν μέχρι τη διαγραφή.

Τα όργανα των ιδρυμάτων είναι υποχρεωμένα, επί ποινή περικοπής της χρηματοδότησης, να εφαρμόσουν όλα  αυτά ανεξάρτητα από τη βούλησή τους. Ακόμα χειρότερα πρέπει να τα χρηματοδοτήσουν κιόλας από τα κονδύλια του Ειδικού Λογαριασμού που προορίζονται για την έρευνα, καθώς επιβαρύνονται με το κόστος του εξοπλισμού για την ελεγχόμενη είσοδο αλλά και με κόστος πρόσληψης επιπλέον προσωπικού που θα συνεργάζεται με τους αστυνομικούς. «Ούτε λίγο ούτε πολύ» η κυβέρνηση των «αρίστων» προκρίνει την αστυνόμευση από την ανάπτυξη της έρευνας. Και σαν να μην έφθανε αυτό, τη στιγμή που πολλά Ιδρύματα  έχουν προβλήματα στέγασης οφείλουν να εξασφαλίσουν δικούς τους χώρους για να στεγάσουν τα κέντρα ελέγχου και επιτήρησης.

Είναι πλέον φανερό ότι το όραμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για ένα κράτος που θα επιτηρεί και θα αστυνομεύει τα πάντα και τους πάντες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Είναι καθήκον μας και είναι στο χέρι μας να τους σταματήσουμε!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet