Ο νέος μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Ο νέος μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής

Τον νέο μητροπολίτη Μάνης κ.κ. Χρυσόστομο τίμησαν οι ιερείς του ναού Αγίας Παρασκευής την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018. Συγκεκριμένα ο κ. Χρυσόστομος, μετά από πρόσκληση του εκκλησιαστικού συμβούλιου και των ιερέων, λειτούργησε στον ναό ως κάτοικος εξ απαλών ονύχων και ενορίτης της Αγίας Παρασκευής.

Στον ναό, που, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής, «κατακλύστηκε από Αγιοπαρασκευiώτες οι οποίοι επιθυμούσαν να δουν και να ακούσουν τον μητροπολίτη όπως και να αναφωνήσουν το “Άξιος”», παρέστησαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γ. Σταθόπουλος, ο πρ. δήμαρχος Βασ. Γιαννακόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ε. Καψοκεφάλου, Διον. Λέκκας και Κ. Τσιαμπάς. Στην εκδήλωση που ακολούθησε στο αρχονταρίκι του Ναού ο δήμαρχος προσφώνησε τον κ. Χρυσόστομο τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η εκλογή του από την Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος του ως μητροπολίτη αποτελεί μεγάλη τιμή για την πόλη μας». Επίσης, ο Σύλλογος Κατοίκων Αι Γιάννη, δια του προέδρου Π. Βαβουγιού, του επέδωσε τιμητικό ψήφισμα επαίνου, ενώ τιμητικό δώρο του επέδωσε ο προϊστάμενος του Ναού αρχιμανδρίτης Διον. Κατερίνας εκ μέρους των πιστών και του προσωπικού του Ναού.

Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος (κατά κόσμον Χρήστος Παπαθανασίου) φοίτησε στη Νομική Σχολή και στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Είναι διδάκτωρ Κανονικού Δικαίου της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ Εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ίδιου Πανεπιστημίου.

Χειροτονήθηκε διάκονος στις 20 Φεβρουαρίου 2000 και πρεσβύτερος στις 28 Μαΐου 2000 από τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο, λαμβάνοντας το οφφίκιο του αρχιμανδρίτου. Έκτοτε έως της εκλογής του σε μητροπολίτη υπηρέτησε ως τακτικός ιεροκήρυκας του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αθηνών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών γενικότερα. Παράλληλα, από την εις πρεβύτερον χειροτονία του έως της εκλογής του, ήταν ιερατικός υπεύθυνος των Αρσακείων Σχολείων του Ψυχικού. Από τις 21 Μαΐου 2010, με απόφαση του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου Β΄ ανέλαβε διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του αρχιεπισκόπου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, θέση την οποία διατήρησε έως της εκλογής του σε μητροπολίτη.

Στις 7 Φεβρουαρίου 2018 εξελέγη μητροπολίτης Μάνης από την Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Χειροτονήθηκε επίσκοπος στις 10 Φεβρουαρίου 2018 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αθηνών από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο συλλειτουργούν των ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος και του οικουμενικού πατριαρχείου.

Έχει συγγράψει σημαντικό αριθμό βιβλίων και μελετών, ενώ έχει λάβει μέρος σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet