Ο Φ. Αλεξόπουλος στον Διεπιμελητηριακό Φορέα Πιστοποίησης
Κοινωνία

Ο Φ. Αλεξόπουλος στον Διεπιμελητηριακό Φορέα Πιστοποίησης

Στον ανώτερο φορέα των Επιμελητηρίων, ως μέλος της Επιτροπής Αμεροληψίας του Διεπιμελητηριακού Φορέα Πιστοποίησης συμμετέχει ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Αγία Παρασκευή-Σύγχρονη Πόλη, Φώτης Αλεξόπουλος.

Όπως αναφέρει, στο πλαίσιο των κανονισμών και διαδικασιών του Διεπιμελητηριακού Φορέα Πιστοποίησης, ως μέλος της Επιτροπής Αμεροληψίας, υπέγραψε τη Δήλωση Εμπιστευτικότητας για το νέο σχήμα πιστοποίησης, ως «Σύμβουλος Μεταβίβασης ΜΜΕ», που θα ισχύει για τα επόμενα τέσσερα έτη.

Τι είναι ο Διεπιμελητηριακός Φορέας Πιστοποίησης (ΔΙΦΟΠ)

Ο Διεπιμελητηριακός Φορέας Πιστοποίησης (ΔΙΦΟΠ) αποτελεί πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και ιδρύθηκε αποκλειστικώς για να παρέχει διαπιστευμένες κατά το ISO 17024 υπηρεσίες πιστοποίησης προσώπων και να καλύπτει σύγχρονες ανάγκες στο πλαίσιο της Διά Βίου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, παρέχοντας πιστοποιήσεις διεθνούς αναγνώρισης.

Βασικός στόχος είναι η πιστοποίηση των φυσικών προσώπων μέσα από την αναγνώριση της γνώσης και της εμπειρίας τους, που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες και καταγεγραμμένες απαιτήσεις, προδιαγραφές και διαδικασίες. Μάλιστα, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, με τα επιμελητήρια μέλη της, παρέχει αυτήν ακριβώς τη θεσμική αναγνώριση και διασφάλιση που ανταποκρίνεται στην αγορά, την εθνική οικονομία και τις κατά τόπους επαγγελματικές ανάγκες.

Βασικό μέσο για την επιτυχία των στόχων του είναι η διάδοση και ενίσχυση της γνώσης και κατανόησης σχετικά με την αναγκαιότητα και την αξία της πιστοποίησης προσώπων ως προς τα επαγγελματικά τους προσόντα.

Τέλος, μέσα από τη διαδικασία της πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων, δίνεται η σημαντική δυνατότητα για τη διάσωση, κατοχύρωση και διάδοση παραδοσιακών τοπικών επαγγελμάτων και δραστηριοτήτων, για τα οποία τα Επιμελητήρια της Ελλάδος έχουν δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία.

Στοιχεία επικοινωνίας: ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 6 – ΤΚ 106 71 ΑΘΗΝΑ – Τηλ. 210 3382467 – Φαξ 210 3626241 – email [email protected], [email protected]

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet