Παράσταση «ΟΝLINE Ανώνυμα προφίλ και σκοτεινές παραπλανήσεις στο Διαδίκτυο»
Κοινωνία

Παράσταση «ΟΝLINE Ανώνυμα προφίλ και σκοτεινές παραπλανήσεις στο Διαδίκτυο»

Τη θεατρική παράσταση «ΟΝLINE Ανώνυμα προφίλ και σκοτεινές παραπλανήσεις στο Διαδίκτυο» παρουσιάζει το Διαδημοτικό Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων «Αργώ» των Δήμων Αγίας Παρασκευής και Παπάγου – Χολαργού την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 στις 19:30 στο θέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής (Νεαπόλεως 7).

Πρόσκληση στην παράσταση «ΟΝLINE Ανώνυμα προφίλ και σκοτεινές παραπλανήσεις στο Διαδίκτυο»

Η παράσταση έρχεται, όπως ενημερώνει το Κέντρο, να διαμορφώσει ένα νέο πεδίο αντιμετώπισης του φαινομένου του εκφοβισμού (bullying) στο σχολικό περιβάλλον και το διαδίκτυο (cyber bullying) και της αποπλάνηση μέσω ψεύτικων προφίλ στο διαδίκτυο (grooming), που έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στη χώρα μας, μέσα από έναν άλλο δρόμο, αυτόν της τέχνης του θεάτρου, προσθέτοντας ένα σημαντικό εργαλείο διαχείρισης του προβλήματος στα χέρια σας. Είναι μια παράσταση εκπαιδευτικού χαρακτήρα που απευθύνεται σε εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς θίγει το μείζον θέμα της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου και τον εθισμό σε αυτό. Τους κινδύνους της ανωνυμίας των ψεύτικων προφίλ στα social media, την έκθεση προσωπικών δεδομένων και τις πιθανές αρνητικές συνέπειες αυτών.

Η παράσταση βασίζεται σε:

  • άρθρα  με θέμα τον εθισμό και τον εκφοβισμό των νέων στο διαδίκτυο,
  • επιτυχημένες δράσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε αληθινά περιστατικά ανθρώπων που έπεσαν θύματα διαδικτυακού εκφοβισμού και αποπλάνησης μέσω ψεύτικων προφίλ και
  • απαντήσεις μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου ενός ερωτηματολογίου διερεύνησης αναγκών, που συντάχθηκε ειδικά για τη δραματουργική ανάπτυξη της παράστασης από τον παιδοψυχίατρο και επιστημονικά υπεύθυνο του Κέντρου Πρόληψης «Αργώ», Χάρη Καραμπέτσο και τον σκηνοθέτη – συγγραφέα της παράστασης, Γιώργο Ρούφα.

Παίζουν οι εθελοντές/ντριες μαθητές/τριες σχολείων της Αγ. Παρασκευής: Τζουλιάνο Γκέργκι, Τζωρτζίνα Γκέργκι, Βικτωρία Καλδέλη, Κατερίνα Κιάφα, Αναστασία Κουτσοδήμου και Νίκη Μπουρμπούλη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet