Παρέμβαση δημάρχου Αγ. Παρασκευής στο συνέδριο της «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» με θέμα το υδρογόνο
Κοινωνία

Παρέμβαση δημάρχου Αγ. Παρασκευής στο συνέδριο της «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» με θέμα το υδρογόνο

Στο διαδικτυακό συνέδριο της «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» με θέμα «Υδρογόνο: Ευκαιρία για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη» συμμετείχε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Στην έναρξη του συνεδρίου απηύθυναν χαιρετισμό ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, αλλά και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το συνέδριο ήταν μια πρωτοβουλία για την προώθηση των βιώσιμων αστικών μεταφορών και της ασφαλούς κινητικότητας.

Ο κ. Ζορμπάς, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ανέφερε:

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων και Περιφερειών Υδρογόνου που συντονίζεται από την Κοινή Πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Υδρογόνο και τις Κυψέλες Καυσίμου. Ο σκοπός της συμμετοχής ήταν η συμβολή στους στόχους απεξάρτησης από τον άνθρακα και η βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος, μέσω της εξειδίκευσης των αναγκών του Δήμου σε τελικά προϊόντα τεχνολογιών υδρογόνου και κυψελών καυσίμου.

Η Κοινή Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Υδρογόνο και τις Κυψέλες Καυσίμου είναι μία μοναδική σύμπραξη Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα που υποστηρίζει τις δραστηριότητες έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και επίδειξης στον τομέα των τεχνολογιών υδρογόνου και κυψελών καυσίμου στην Ευρώπη.

Ο βασικός σκοπός της είναι η διευκόλυνση και επιτάχυνση της εισόδου στην αγορά αυτών των τεχνολογιών, καθώς και η κατανόηση από τους πολίτες των δυνατοτήτων που προσφέρουν στην επίτευξη ενός ενεργειακού συστήματος χαμηλού άνθρακα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet