Πλατεία Άη Γιάννη – Αγ. Παρασκευή: Η ανεπίδοτη επιστολή στον υπ. Προστασίας του Πολίτη και η κρίσιμη συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 12/5
Κοινωνία

Πλατεία Άη Γιάννη – Αγ. Παρασκευή: Η ανεπίδοτη επιστολή στον υπ. Προστασίας του Πολίτη και η κρίσιμη συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 12/5

Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν την άκρως ενδιαφέρουσα συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021, σχετικά με την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Άη Γιάννη, η οποία τέθηκε υπό αστυνομική καραντίνα από το απόγευμα της Παρασκευής 7 Μαΐου 2021. Η αστυνομική παρουσία, η οποία συνεχίστηκε -αν και διακριτικότερα τις επόμενες μέρες- ήρθε μετά από την ανακοίνωση του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά περί αποστολής επιστολής στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα προβλήματα υπερ-συγκέντρωσης νεολαίων στον συγκεκριμένο χώρο, αλλά και για παραβατικές συμπεριφορές τους.

Ωστόσο, κάπου εδώ αρχίζουν τα… περίεργα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους επικοινωνιακούς χειρισμούς της διοίκησης του Δήμου. Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αλλάζουμε – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Μυλωνάκης, έθεσε θέμα για το εάν η επιστολή πήγε όντως στον υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη ή απλώς αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου και μοιράστηκε στα τοπικά ΜΜΕ. Ο δήμαρχος απάντησε ότι όντως έχει αποσταλεί η εν λόγω επιστολή και, μάλιστα, ότι έχει κοινοποιηθεί και στους βουλευτές του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Το ρεπορτάζ όμως άλλα δείχνει. Συγκεκριμένα, με βάση την πληροφόρησή μας από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ουδέποτε έφθασε εκεί επίσημη επιστολή του δημάρχου Αγίας Παρασκευής για το επίμαχο θέμα. Αυτό που έφθασε στην Κατεχάκη, και μάλιστα το απόγευμα της Πέμπτης 6 Μαΐου 2021 (δηλαδή την επομένη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου), ήταν ένα μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του γραφείου Τύπου του υπουργείου, από το γραφείο Τύπου του Δήμου Αγίας Παρασκευής, που ενημέρωνε για την επιστολή του κ. Ζορμπά στον κ. Χρυσοχοΐδη.

Την ίδια στιγμή, κάποιοι από τους βουλευτές του Βόρειου Τομέα με τα γραφεία των οποίων επικοινώνησε το «Ε» είχαν λάβει την κοινοποίηση της σχετικής επιστολής, ενώ κάποιοι άλλοι δήλωσαν ότι δεν την είχαν υπόψη τους…

Πάντως, πέρα από το ασαφές της εν λόγω επικοινωνίας, το πρόβλημα στην πλατεία Άη Γιάννη είναι σαφές και υπαρκτό και σε αυτό θα κληθούν να πάρουν θέση όλες οι δημοτικές παρατάξεις στη συνεδρίαση της Τετάρτης 12/5. Μια συνεδρίαση στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν τόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (ο υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου), όσο και οι βουλευτές του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Τι θα περιλαμβάνει η εισήγηση της διοίκησης

Σύμφωνα με την πληροφόρησή μας, η εισήγηση του δημάρχου στη συνεδρίαση του Σώματος θα χαρακτηρίζει τον χώρο ως «συνοικιακή πλατεία», κάνοντας λόγο για φαινόμενα παραβατικότητας, τα οποία «έχουν πολλαπλασιαστεί και πολλές φορές έχουν γίνει και επικίνδυνα για τη ζωή των κατοίκων».

Από πλευράς της διοίκησης του Δήμου θα υποστηριχθεί ότι μόνο η εφαρμογή των νόμων της Πολιτείας είναι η «λύση για την εύρυθμη λειτουργία της ζωής της περιοχής» και την «κοινωνική γαλήνη».

Στο πλαίσιο αυτό, τα μέτρα που θα ζητηθούν από την πλευρά της δημοτικής αρχής εξαντλούνται σε αστυνομικό επίπεδο, μέσα από την εφαρμογή του νόμου περί κοινής ησυχίας, αυστηρούς καθημερινούς ελέγχους για παράνομη στάθμευση, αλκοτέστ στις τέσσερις εξόδους της πλατείας, ελέγχους στα καταστήματα για την ποιότητα του αλκοόλ, αλλά και το σε ποιες ηλικίες αυτό διατίθεται, ελέγχους για διακίνηση ουσιών, αυστηρή εφαρμογή των διατάξεων κατά της διασποράς του κορωνοϊού κ.ά.

Από εκεί και πέρα, με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των λοιπών δημοτικών παρατάξεων, από τις οποίες θα εξαρτηθεί και η όποια τελική απόφαση πιθανόν ληφθεί, αφού η «αριθμητική» του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ευνοεί τη δημοτική αρχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet