Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας Αγίας Παρασκευής

Εγκαίνια του Κέντρου Πρόληψης Υγείας Αγίας Παρασκευής με εκδήλωση ενημέρωσης για τον σκοπό και τη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας και για την πρόληψη σημαντικών παθήσεων  διοργάνωσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – ΕΔΔΥΠΠΥ την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Την εκδήλωση που συντόνισε η αντιδήμαρχος του Δήμου Αγίας Παρασκευής Ελισάβετ Πετσατώδη άνοιξε ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και έκανε μια σύντομη αναφορά στο οδοιπορικό μέχρι την ίδρυση του ΚΕΠ Υγείας, τον ρόλο και τα προγράμματά του.

Στη συνέχεια παρουσίασαν τα ιατρικά θέματα της εκδήλωσης οι:

  • Σωτήριος Παπασπυρόπουλος, γενικός διευθυντής ΕΔΔΥΠΠΥ: «Ο ρόλος των ΚΕΠ Υγείας στην πρόληψη και προαγωγή της υγείας».
  • Ηλίας Νάκος, ακτινολόγος: «Ανάλυση των διαγνωστικών πρωτοκόλλων των ΚΕΠ Υγείας».
  • Ιωάννης Λεγάκης, ενδοκρινολόγος: «Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου Β».
  • Γεώργιος Κορμάς, ακτινολόγος: «Μπούλινγκ, Ασφάλεια στο Διαδίκτυο».

Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις αρκετών παρευρισκομένων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γερ. Βλάχος, ο πρ. δήμαρχος Βασ. Ζορμπάς, οι αντιδήμαρχοι Σπ. Παπαγεωργίου και Κ. Χατζηανδρέου, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Π. Γκόνης και Στελ. Ψύλλα η πρ. αντιδήμαρχος Ε. Παπαδοπούλου και οι πρ. δημοτικοί σύμβουλοι Μιχ. Γαβράς, Σπ. Παπασπύρος και Μαν. Κωνσταντακόπουλος.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής είναι μια νέα δημοτική δομή, που σκοπό έχει την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας και ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου για τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνονται για την έγκαιρη διάγνωση συγκεκριμένων νοσημάτων.

Το ΚΕΠ Υγείας προτείνει στους πολίτες να κάνουν συγκεκριμένες επισκέψεις και εξετάσεις στον θεράποντα ιατρό τους, ώστε να θωρακίσουν την υγεία τους.

Τα νοσήματα και οι προτεινόμενες προληπτικές εξετάσεις είναι τα εξής (πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε τις εξετάσεις):

Προληπτικές ιατρικές εξετάσεις

Οι προτεινόμενες εξετάσεις καλύπτονται, υπό προϋποθέσεις, από τον ΕΟΠΥΥ.

Για περισσότερες πληροφορίες ή ενημέρωση  για τους γιατρούς που συνεργάζονται με τα ΚΕΠ Υγείας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον αριθμό τηλεφώνου 210 6000998, να στέλνουν ερωτήματα στο e- mail: [email protected] ή να επισκέπτονται πρωινές ώρες τα γραφεία των ΚΕΠ Υγείας που βρίσκονται στην διεύθυνση Χίου και Σωτήρος 2 στην Αγία Παρασκευή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet