Προβληματισμοί για τα επεισόδια στην πλατεία Άη Γιάννη στην Αγία Παρασκευή
Κοινωνία

Προβληματισμοί για τα επεισόδια στην πλατεία Άη Γιάννη στην Αγία Παρασκευή

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα ηρέμησαν κάπως τα πράγματα στην πλατεία Άη Γιάννη στην Αγία Παρασκευή, όπου το βράδυ της Τρίτης 5/5 περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν να κάνουν πάρτι, προκαλώντας την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και μικροεπεισόδια στη γύρω περιοχή.

Ειδικότερα, επεισόδια με πέτρες, μπουκάλια και αντικείμενα εναντίον αστυνομικών έλαβαν χώρα λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην πλατεία, όταν ομάδα περίπου 300 νεαρών συγκεντρώθηκε στο σημείο, προκειμένου να κάνει πάρτι με μπύρες και μουσική.

Η συγκέντρωση έγινε αμέσως αντιληπτή από τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες ζήτησαν να διαλυθεί το πλήθος, καθώς παραβίαζε τους κανόνες περί συγχρωτισμού, στην προσπάθεια να επιστρέψει η κοινωνία σε μία κανονικότητα, διατηρώντας παράλληλα τη διασπορά του νέου κορωνοϊού σε χαμηλά επίπεδα.

https://youtu.be/RHztKoqZ42E

Στην περιοχή μετέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ, τα μέλη των οποίων δέχθηκαν πέτρες και μπουκάλια από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι παρέμειναν στη πλατεία, φωνάζοντας ύβρεις κατά των Αστυνομικών.

https://youtu.be/ecnv10PftpQ

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν με χημικά, προκειμένου να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στην οποία υπήρξε συγκέντρωση εκατοντάδων ατόμων στην πλατεία του Άη Γιάννη. Το βράδυ της Δευτέρας 4/5 είχε σημειωθεί παρόμοια συγκέντρωση ατόμων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, κάνει λόγο για προσκλήσεις που «μοιράστηκαν» με ηλεκτρονικό τρόπο επισημαίνοντας ότι «τέτοιου είδους συνωστισμοί αποτελούν ωρολογιακές βόμβες για την μετάδοση του κορωνοϊού». Προαναγγέλλει, δε, ότι θα θέσει το θέμα στον πρωθυπουργό επισημαίνοντας και το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών με ορμητήριο τη συγκεκριμένη πλατεία.

Καθηγητής Γώγος: Ανησύχησα με όσα είδα

Την ανησυχία του για το πάρτι στην Αγία Παρασκευή εξέφρασε ο καθηγητής παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Φυσικά το φοβάμαι, ήταν η δεύτερη ημέρα (άρσης των μέτρων). Φανταστείτε να ανοίξουν και τα μαγαζιά», τόνισε.

Ο κ. Γώγος εξήγησε ότι στη φάση που βρισκόμαστε στόχος ήταν να δοθεί προσοχή στο μετρό, στα λεωφορεία και τα μέσα μεταφοράς «και τελικά προκύψανε πολλοί άλλοι πυρήνες χειρότεροι».

«Δεν έχει καταλάβει ο κόσμος. Νομίζω κατάλαβε ότι τελείωσε το θέμα, έχουμε μηδέν κρούσματα, δεν έχουμε καμία προοπτική για νέα κρούσματα και φέρεται όπως φερόταν πίσω από την επιδημία. Πραγματικά ανησύχησα», σημείωσε ο καθηγητής.

Πηγή: protothema.gr

Βασίλης Ζορμπάς: Καλώ τον πρωθυπουργό να προστατεύσει την Αγ. Παρασκευή από τη διακίνηση ναρκωτικών

Εν τω μεταξύ, προβληματισμό δημιουργούν οι επαναλαμβανόμενες καταγγελίες του δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, για διακίνηση ναρκωτικών στην πλατεία Άη Γιάννη.

Ενδεικτική είναι η ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, λίγο μετά τα επεισόδια στην πλατεία:

Η πλατεία του Άη- Γιάννη έχει γίνει άβατο εδώ και πολλά χρόνια. Η συντριπτική πλειονότητα των γύρω κατοίκων της πλατείας δεν μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν. Είχαμε μέχρι πρότινος το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και όχι μόνο.

Αυτοί που συγκεντρώνονταν, εκτός ελαχίστων νεαρών από την Αγία Παρασκευή, οι υπόλοιποι έρχονταν από άλλες περιοχές, Σπάτα, Παιανία, Χαλάνδρι, Αιγάλεω, Γλυκά Νερά, Νέα Ιωνία και πάει λέγοντας. Είναι ωραία η πλατεία μας και την αγάπησε ολη η Αττική ή έχουμε καλή πραμάτια; Μάλλον το δεύτερο. Χθες, σήμερα μετά από πρόσκληση μέσω ηλεκτρονικών μέσων, με τη λήξη της καραντίνας, μαζεύτηκαν περισσότερα από 800 άτομα!

Η πόλη μας, η Αγία Παρασκευή, στο θέμα κρουσμάτων κορωνοϊού είναι «ΚΑΘΑΡΗ», δηλαδή είχαμε ελάχιστα κρούσματα. Τέτοιου είδους συνωστισμοί αποτελούν ωρολογιακές βόμβες για τη μετάδοση του κορωνοϊού. Κάποιοι ίσως θεωρούν ότι ως δήμαρχος δεν έπρεπε να ενημερώσω τα αρμόδια όργανα που, εκ του νόμου, οφείλουν να προστατεύσουν την κοινωνία από τη μεταδοτικότητα της πανδημίας. Βέβαια, η αστυνομία δεν περίμενε από μένα να ενημερωθεί, ήταν ήδη ενήμερη από δεκάδες παροικούντες πέριξ της πλατείας.

Σήμερα, λοιπόν, η αστυνομία πήγε στην πλατεία, για να περιφρουρήσει την πόλη, από την παραβατικότητα. Είμαι υποχρεωμένος, εκ της θέσεώς μου, να ζητήσω αύριο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να προστατεύσει την πόλη μας από την ευρύτατη διακίνηση ναρκωτικών και την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Όσον αφορά για τις απειλές που δέχομαι από κάποιους, μία απάντηση και μόνο… αν φοβόμουν, θα καθόμουνα σπίτι μου. Οφείλω να προστατέψω την πόλη που με εξέλεξε δήμαρχο και θα το κάνω με οποιοδήποτε κόστος.

Περιμένω αύριο και από τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν ξεκάθαρα για τα προβλήματα της συγκεκριμένης πλατείας και της ευρύτερης περιοχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet