Προσήχθη «προληπτικά» στη ΓΑΔΑ ο δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής Π. Αντωνίου
Κοινωνία

Προσήχθη «προληπτικά» στη ΓΑΔΑ ο δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής Π. Αντωνίου

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) προσήχθη το απόγευμα της Παρασκευής 8 Μαρτίου, λίγο πριν τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπεράσπιση του δημόσιου Πανεπιστημίου,ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή Παναγιώτης Αντωνίου. Ο δημοτικός σύμβουλος και δικηγόρος, σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης, «μετέβαινε στο συλλαλητήριο και στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Ιπποκράτους οι δυνάμεις της αστυνομίας σταμάτησαν τον ίδιο και άλλες δύο νεαρές γυναίκες με βίαιο και αυταρχικό τρόπο, προχωρώντας σε εξακρίβωση των στοιχείων τους. Χωρίς καμία κατηγορία, μεταφέρθηκαν όλοι στη ΓΑΔΑ».

Τελικώς, λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κατηγορίες, όπως και οι υπόλοιποι/ες που είχαν προσαχθεί. Ο ίδιος, σχολιάζοντας στον προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης την περιπέτειά του, σημειώνει:

«Κακοστημένο το θέατρο της κυβέρνησης και της αστυνομίας σήμερα. Ότι ας πούμε θα φοβηθούμε να σταθούμε δίπλα στον αγώνα των φοιτητων και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Εδώ μέχρι τέλους.

Υ.Γ. Προσαγωγή μαζί με την Κ.Κ που είναι σε απεργία πείνας δέκα μέρες. Η αυθαιρεσία σε όλο της το μεγαλείο».

Παρέμβαση από τον επικεφαλής της Νίκης Πολιτών Αγίας Παρασκευής

Άμεσα αντανακλαστικά στην προσαγωγή του Π. Αντωνίου έδειξε η παράταξη Νίκη Πολιτών. Ο επικεφαλής της και πρώην δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, με ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα του στο FB ζήτησε την απελευθέρωση του συναδέλφου του δημοτικού συμβούλου, σημειώνοντας:

«Η αναίτια σύλληψη και προσαγωγή του δικηγόρου Παναγιώτη Αντωνίου, Δημοτικού Συμβούλου Αγ. Παρασκευης και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Φυσάει κόντρα είναι απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια. Ο Αντωνίου συνελήφθη στην γωνία των οδών Ιπποκρατους και Σόλωνος, χωρίς να έχει συμβεί οτιδήποτε, ενώ μετέβαινε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του, χωρίς καμμία κατηγορία».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet