Προτάσεις Κ. Τσιαμπά για την αξιοποίηση του πάρκου «Σταύρος Κώτσης» στην Αγ. Παρασκευή
Αθλητισμός

Προτάσεις Κ. Τσιαμπά για την αξιοποίηση του πάρκου «Σταύρος Κώτσης» στην Αγ. Παρασκευή

Αναφορά στο έργο «Κατασκευή Συνθετικού Τάπητα (ΤΑΡΤΑΝ) Αντικατάσταση Χλοοτάπητα, Βελτίωση Υποστηρικτικών Εγκαταστάσεων και Περιφράξεων στον Χώρο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΤΣΗΣ» κάνει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Όραμα για την Αγία Παρασκευή», Κωνσταντίνος Τσιαμπάς.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του πρόκειται για «ένα ακόμη έργο διαπαραταξιακό θα κατασκευασθεί, όπως και άλλα, στο μέλλον. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους και να σταματήσει η μίζερη διελκυστίνδα δικό μου έργο, δικό σου έργο».

Όπως σημειώνει ο ίδιος, το έργο δρομολογήθηκε με επείγουσες διαδικασίες για να μην χαθεί η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2».

Και ο κ. Τσιαμπάς προσθέτει στην ανακοίνωσή του:

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε επιβεβαίωσε ότι, για άλλη μια φορά, ο Δήμος λειτούργησε στο πόδι. Η λέξη «πρόβλεψη» άγνωστη. Δηλαδή ένα γήπεδο ημιτελές θα συνεχίσει και μετά τις εργασίες να είναι ημιτελές. Οι συνέπειες για το πάρκο «Σταύρος Κώτσης» μικρές από το συγκεκριμένο έργο, αλλά διαχρονικές, που για να διορθωθούν στο μέλλον θα εφαρμοσθεί η διαδικασία «ράβε – ξήλωνε».

Το πάρκο «Σταύρος Κώτσης» (πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη ) παραχωρήθηκε στον Δήμο για να αξιοποιηθεί και να δοθεί για χρήση στους πολίτες ως χώρος αναψυχής και πολιτισμού. Και παραμένει ως έχει από το 2002.

Με το ΦΕΚ 189ΑΑΠ/30-8-2017 επήλθε τροποποίηση στο σχέδιο πόλης και καθορίσθηκαν χρήσεις γης και όροι και περιορισμοί δόμησης για το πάρκο. Αυτή όμως είναι μόνον η αρχή. H διοίκηση του κυρίου Σταθόπουλου, παρά τις κατ’ επανάληψη πιέσεις και ερωτήσεις στο προηγούμενο Δ.Σ., δεν έκανε το επιβεβλημένα αυτονόητο επόμενο βήμα, να προχωρήσει δηλαδή σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για έγκριση ενός γενικού σχεδίου ρύθμισης (masterplan), ώστε κάθε εργασία που θα εκτελείται να αποτελεί ένα ολοκληρωμένο υποέργο ενταγμένο στο γενικό σχέδιο του πάρκου.

Προτείνουμε η παρούσα διοίκηση να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση αρχιτεκτονικού διαγωνισμού (είναι υποχρεωτική από τον νόμο) για έγκριση γενικού σχεδίου ρύθμισης. Η ύπαρξη μιας τέτοιας μελέτης θα δώσει διαχρονικά, στην παρούσα και στις μελλοντικές διοικήσεις του Δήμου, τη δυνατότητα όταν εξοικονομούν πιστώσεις (όπως τώρα) να ολοκληρώνουν το κάθε υποέργο του γενικού σχεδίου και, με τη μέθοδο του «παζλ», να ολοκληρωθεί η αξιοποίηση το πάρκου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet