Πρόγραμμα στήριξης των ανθρώπων που φροντίζουν χρόνιους ασθενείς από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Πρόγραμμα στήριξης των ανθρώπων που φροντίζουν χρόνιους ασθενείς από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, ανακοινώνει το νέο πρόγραμμα «Ψυχοκοινωνική Στήριξη Φροντιστών Ατόμων με Βαριά και Χρόνια Νοσήματα». Σκοπός του προγράμματος είναι η στήριξη των ανθρώπων που φροντίζουν χρόνιους ασθενείς όπως οι ασθενείς με αλτσχάιμερ.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, «από τις καταγραφές των αιτημάτων των κοινωνικών υπηρεσιών προέκυψαν οι πολυποίκιλες ανάγκες των φροντιστών για κοινωνική, οικονομική και ψυχολογική στήριξη».

Στο εγχείρημα να οργανωθεί πιο λειτουργικά η ποιότητα ζωής των φροντιστών, ένα σύνολο από εξειδικευμένους επιστήμονες αναλαμβάνει  ολιστικά τη διαχείριση των θεμάτων που προκύπτουν από τη χρόνια ασθένεια στην οικογένεια (ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής, κοινωνιολόγος, λογοθεραπευτής, εργοθεραπευτής, φυσικοθεραπευτής, νοσηλευτής κ.ά).

Πιο συγκεκριμένα παρέχονται οι εξής υπηρεσίες:

  • Κοινωνική στήριξη: ανίχνευση και λεπτομερή καταγραφή των αιτημάτων και αναγκών των φροντιστών, πληροφόρηση για παροχές και υπηρεσίες καθώς και πρακτικές κοινωνικής δικτύωση.
  • Ψυχοεκπαιδευτικές ομάδες, όπου παρέχονται πληροφορίες, ώστε να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες συγκεκριμένες δεξιότητες διαχείρισης των δικών τους συναισθηματικών δυσκολιών.
  • Συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη σε ατομικό επίπεδο, συμβουλευτική ζεύγους/οικογένειας.
  • Ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης και εκπαίδευσης (Πρόγραμμα Βελτίωσης Γνωστικών Λειτουργιών).

Τηλεφωνικοί αριθμοί επικοινωνίας:

  • Α’ ΚΑΠΗ: 210 6080300.
  • Β’ ΚΑΠΗ: 210 6543383.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω υπηρεσίες λειτουργούν τηρώντας όλα τα μέτρα κατά της Covid-19.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet