Πρόταση Φ. Αλεξόπουλου για σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Αγία Παρασκευή
Κοινωνία

Πρόταση Φ. Αλεξόπουλου για σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Αγία Παρασκευή

Δημόσια πρόταση προς τη δημοτική αρχή απευθύνει ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Αγία Παρασκευή-Σύγχρονη Πόλη, Φώτης Αλεξόπουλος, σχετικά με τη δημιουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην πόλη.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Αλεξόπουλος αναφέρει:

Ένα νέο, καινοτόμο και φιλόδοξο πρόγραμμα ΕΣΠΑ θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και σίγουρα ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα πρέπει να καταθέσει αίτηση σχεδίου ένταξης, αφού, ως γνωστόν, η επιχορήγηση Δήμων (εκτός των μητροπολιτικών) για την προώθηση περιβαλλοντικώς φιλικών μέσων μεταφοράς είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να δημιουργηθεί ένα μελλοντικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας μέσα στον ιστό της πόλης.

Ένας αρχικός σχεδιασμός αστικής κινητικότητας μπορεί να περιλαμβάνει ηλεκτρικά και απλά ποδήλατα, με σκοπό να περιοριστεί η χρήση ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων και να μειωθεί η περιβαλλοντική επιβάρυνση, καθώς και να χρηματοδοτήσει και Δήμους που θέλουν να δημιουργήσουν δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους υποδομών ηλεκτροφόρτισης.

Το υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί δράσεις για τη χρηματοδότηση των Δήμων από το Πράσινο Ταμείο και για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και είναι σίγουρο ότι  πρόκειται για μια καλή ευκαιρία ώστε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής να προχωρήσει άμεσα σε σχεδιασμό σχετικά με την ανάπτυξη πλατφόρμας απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών για τη φόρτιση ηλεκτρικών Ι.Χ. και τη μίσθωση ποδηλάτων, εφαρμογές (web & mobile) για την πληροφόρηση των πολιτών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, σύνδεση της πλατφόρμας διαχείρισης συσκευών με άλλες υπηρεσίες («έξυπνη» στάθμευση με ασύρματους αισθητήρες, πληροφοριακά συστήματα ΚΤΕΛ, ΟΑΣΑ, ΟΑΣΘ) κ.λπ.

Όπως είναι ευκολονόητο, η εφαρμογή της δράσης θα έχει σημαντικά οφέλη για τους πολίτες, την τοπική οικονομία  και το περιβάλλον της πόλης μας.

Για τους δημότες και συνολικά για τον Δήμο Αγίας Παρασκευής με αυτό το πρόγραμμα θα καταφέρουμε:

  • Μείωση της χρήσης Ι.Χ.
  • Μείωση του αριθμού ατυχημάτων.
  • Δημιουργία ολοκληρωμένων συστημάτων διαχείρισης κινητικότητας με ενοποιημένη και αποτελεσματική πληροφόρηση πολιτών.
  • Εξοικονόμηση χρημάτων μέσω χρήσης πράσινων λύσεων.
  • Διευκόλυνση της αστικής μετακίνησης με μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου.
  • Μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος με βελτίωση ποιότητας αέρα και προστασία της δημόσιας υγείας.

Τέλος, ως συνδυασμός Αγία Παρασκευή-Σύγχρονη Πόλη, προτείνουμε προς τη διοίκηση του Β. Ζορμπά:

α) Να ξεκινήσει άμεσα προετοιμασίες για την ένταξη του Δήμου στο παραπάνω πρόγραμμα.

β) Θεωρούμε ως καλύτερο σημείο στην πόλη για να εγκατασταθεί ο σταθμός ηλεκτροφορτισης αυτοκινήτων το σημείο κάτω από την κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής, στην «Νησίδα», επί της Λεωφόρου Μεσογείων (απέναντι από το φαρμακείο της Σούλης Σταθόπουλου). 

γ) Δημιουργία σταθμών για ηλεκτρικά και απλά ποδήλατα και στους τέσσερις σταθμούς Μετρό που βρίσκονται στα σύνορά μας (Νομισματοκοπείο, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Δούκισσης  Πλακεντίας).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet