ΣΕΑΝ Αν. Αττικής: Αφορμή αναστοχασμού το φετινό Πάσχα
Κοινωνία

ΣΕΑΝ Αν. Αττικής: Αφορμή αναστοχασμού το φετινό Πάσχα

Μήνυμα με αφορμή την… περίεργη φετινή Πασχαλιά απευθύνει ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ανατολικής Ατττικής, στο οποίο και αναφέρει τα εξής:

Με την ευκαιρία του φετινού εορτασμού των Αγίων Παθών και του χαρμόσυνου αγγέλματος της Αναστάσεως, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΑΝ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗΣ εύχονται σε όλον τον κόσμο καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

Είναι αλήθεια ότι ο φετινός μεγάλος εορτασμός της Χριστιανοσύνης βρίσκει την χώρα -όπως άλλωστε και τον κόσμο ολόκληρο- σε μια ασυνήθιστη κατάσταση περιορισμού, όπου λόγω των ειδικών συνθηκών που επέβαλε η αδήριτος ανάγκη της πανδημίας, υποχρεούμαστε να εορτάσουμε αποκλεισμένοι κατ’ οίκον, μακριά από τους  συγγενείς μας, τους φίλους μας και τις εκκλησίες, το αντάμωμα όλης της οικογένειας, τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας, με τα οποία έχει σφυρηλατήσει η παράδοσή μας το Ελληνικό Πάσχα.

Όμως, αυτή  η  έκτακτη περίσταση, εκτός από αναγκαία και προσωρινή, σε τίποτα δεν μπορεί να μεταβάλλει την πίστη μας και να αλλοιώσει την παράδοση μας. Μπορεί, όμως, να αποτελέσει καλή αφορμή αναστοχασμού, αναψηλάφισης και ανανέωσης των ιδανικών της ζωής, που η καθημερινότητα και η αντίληψη μιας δεδομένης κατάστασης, πολλές φορές είναι αλήθεια δεν μας επιτρέπει να δούμε πέρα από τα γεγονότα.

Το φετινό Πάσχα θα το θυμόμαστε ίσως περισσότερο από κάθε άλλο, όχι μόνον  γι’ αυτά που στερηθήκαμε, αλλά γι’ αυτά που θα μας επιτρέψει να δούμε και να αισθανθούμε περισσότερο. Το μήνυμα της Αναστάσεως, είμαστε σίγουροι, ότι αυτή τη φορά θα φέρει ζωντανή την ελπίδα ό,τι κάτι επιτέλους άλλαξε στη ζωή  μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet