ΣΕΡΔΑΠ: Η αλήθεια για την καθαριότητα στην Αγία Παρασκευή το Πάσχα – Κάποιοι «σταυρώνουν» τους εργαζόμενους
Κοινωνία

ΣΕΡΔΑΠ: Η αλήθεια για την καθαριότητα στην Αγία Παρασκευή το Πάσχα – Κάποιοι «σταυρώνουν» τους εργαζόμενους

Στα όσα ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 5 Μαΐου 2021, για την κατάσταση της καθαριότητας στην πόλη ανήμερα του Πάσχα απαντά ο Σύλλογος Εργατοτεχνιτών Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΣΕΡΔΑΠ).

Και δεν μένει εκεί, αφού στη σχετική ανακοίνωσή του θίγει και μια σειρά άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, όπως το γεγονός ότι δεν έχουμε πληρωθεί υπερωρίες και νυχτερινά από μήνες, τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που δεν έχουν πάρει πάρει ακόμη –«για τρίτο χρόνο τώρα» όπως σημειώνουν-  καθώς και για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στον χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου.

Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, ενημερώνουν ότι:

Για την καθαριότητα την εορταστική περίοδο: Η πασχαλινή περίοδος έχει 5 ημέρες αργίας, εκ των οποίων τα συνεργεία εργάστηκαν τις 4. Το Πάσχα δεν βγήκαν συνεργεία, όπως γίνεται τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια, όπως τονίζουν. Το σχετικό πρόγραμμα είχε σταλεί από τη Μ. Παρασκευή στην αρμόδια αντιδήμαρχο, Ελένη Δάβαρη. Η κατάσταση που δημιουργήθηκε στην πλατεία Άη Γιάννη την Κυριακή του Πάσχα οφείλεται στην «ατολμία» όσων δεν αποτρέπουν την υπερ-συγκέντρωση κόσμου στο συγκεκριμένο σημείο, όπως έγινε το τελευταίο διάστημα με την παρουσία της αστυνομίας.

  • Για τις υπερωρίες: Δεν έχουν λάβει υπερωρίες και προσαύξηση νυχτερινών από τον Δεκέμβριο του 2020.
  • Για τα ΜΑΠ: Δεν έχουν λάβει Μέσα Ατομικής Προστασίας για τα έτη 2019, 2020 και 2021.
  • Για την παροχή γάλακτος: Έχουν να τη λάβουν από τον Νοέμβριο του 2020.
  • Για το αμαξοστάσιο: Ο χώρος δεν εξασφαλίζει ούτε τα στοιχειώδη για όσους εργάζονται εκεί. Είνα παντελώς ακατάλληλος και οι συνθήκες απαράδεκτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet