Σε ακατάλληλους χώρους κοιμούνται τα βρέφη σε πέντε από τους έξι παιδικούς σταθμούς Αγ. Παρασκευής
psychagogein.gr
Κοινωνία

Σε ακατάλληλους χώρους κοιμούνται τα βρέφη σε πέντε από τους έξι παιδικούς σταθμούς Αγ. Παρασκευής

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Αγίας Παρασκευής εκφράζει τη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι σε πέντε από τους έξι σταθμούς της πόλης οι συνθήκες ξεκούρασης-ύπνου των παιδιών είναι ακατάλληλες.

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος, μετά τις απαραίτητες ενέργειες που έγιναν, η διοίκηση του Δήμου προχώρησε στο άνοιγμα μίας αίθουσας στον Γ’ Σταθμό, για να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος αναφέρει: «Για ακόμα μια χρονιά το πρόβλημα του ύπνου για τα νήπια δεν έχει λυθεί στον Δήμο μας. Σε πέντε από τους έξι σταθμούς δεν καλύπτεται η βασική ανάγκη της ξεκούρασης-ύπνου. Όσα νήπια έχουν ανάγκη τον ύπνο κοιμούνται σε ακατάλληλες συνθήκες.

»Πώς είναι δυνατόν ένα παιδί να έχει υγιή και ολοκληρωμένο ύπνο, που θα του παρέχει ξεκούραση και ηρεμία, πάνω σε ένα τραπέζι ή στο πάτωμα, την ίδια ώρα που άλλα παιδάκια γύρω του παίζουν και, όπως είναι αναμενόμενο, κάνουν φασαρία; Ταυτόχρονα, κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι σίγουρο ότι δημιουργούνται μυοσκελετικά προβλήματα, πόσο μάλλον σε μικρά παιδιά 2,5-4 χρονών.

»Όλα τα παραπάνω έχουν αποτέλεσμα όσα παιδιά έχουν ανάγκη τον ύπνο να γυρίζουν κουρασμένα και νευρικά στο σπίτι μετά το σχόλασμα. Οι γονείς που έχουν τη δυνατότητα παίρνουν τα παιδιά τους νωρίτερα. Σε διαφορετική περίπτωση η λύση είναι οι παππούδες – γιαγιάδες ή ο ιδιωτικός σταθμός και η νταντά, με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση. Αν δεν έχει κάποιος τη δυνατότητα για τα παραπάνω, πρέπει να ανέχεται αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

»Ζητάμε λύση από τη διοίκηση των Παιδικών Σταθμών. Οι παιδαγωγοί δεν έχουν καμία ευθύνη για την άθλια αυτή κατάσταση, το αντίθετο, βάζουν τα δυνατά τους για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών κόντρα σε κάθε δυσκολία».

Όσον αφορά τον Γ’ Σταθμό, ο Σύλλογος τονίζει: «Μετά από παρέμβασή του Συλλόγου, λόγω καταγγελιών από γονείς του Γ’ Σταθμού ότι νήπια από την κούραση κοιμούνται σε ακατάλληλες συνθήκες, η διοίκηση αναγκάστηκε να δώσει κάποια λύση.

»Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου έγιναν οι απαραίτητες εργασίες από συνεργείο και άνοιξε μία αίθουσα ύπνου για τα νηπιακά τμήματα. Πλέον, οι γονείς που τα παιδιά τους έχουν ανάγκη τον ύπνο θα μπορούν να τα αφήνουν στον σταθμό».

«Είναι γνωστό ότι οι παιδικοί σταθμοί της Αγίας Παρασκευής έχουν μικρούς χώρους με αποτέλεσμα να μην μπορούν όλα τα παιδιά να κοιμηθούν σε μία μόνο αίθουσα. Μετά από την πίεση που ασκήσαμε, η διοίκηση αποφάσισε να τοποθετούνται κρεβατάκια στην αίθουσα απασχόλησης για να κοιμούνται όσα παιδιά έχουν ανάγκη τον ύπνο, ενώ παράλληλα θα παίζουν τα υπόλοιπα στον ίδιο χώρο», σημειώνει ο Σύλλογος και προσθέτει:

«Αυτή η εξέλιξη είναι ένα πρώτο αποτέλεσμα της διεκδίκησής μας. Χρειάζεται συνέχεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών. Δεν μπορούμε να είμαστε πίσω από τις ανάγκες των παιδιών μας.

»Καλούμε τους γονείς κάθε σταθμού να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Γ’ Σταθμού. Ακόμα και αν έχουμε βρέφος θα έρθουμε αντιμέτωποι με το πρόβλημα την επόμενη χρονιά. Ακόμα και αν έχουμε βρέφος, θα έρθουμε αντιμέτωποι με το πρόβλημα την επόμενη χρονιά. Ακόμα και αν δεν έχει ανάγκη τον ύπνο το δικό μας παιδί, αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ό,τι είναι απαραίτητο για την υγεία ενός παιδιού δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet