Ο Σύλλογος Τσακού στο Δ.Σ. διεκδικώντας το Β5 και καλύτερη συγκοινωνία
Κοινωνία

Ο Σύλλογος Τσακού στο Δ.Σ. διεκδικώντας το Β5 και καλύτερη συγκοινωνία

Αντιτίθεται στη μη έλευση της λεωφορειακής γραμμής Β5 από τις περιοχές Τσακός – Νέα Ζωή – Αγίου Ιωάννου ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού, ο οποίος ζητεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής να πάρει θέση και να εκφράσει την αντίθεσή του για το ζήτημα στη συνεδρίασή του που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015.

Ο Σύλλογος θέτει ακόμη ζήτημα δημιουργίας Δημοτικής Συγκοινωνίας, καθώς και δωρεάν μετακίνησης για ορισμένες ομάδες πολιτών.

Καλεί επίσης τους κατοίκους της πόλης να συμμετάσχουν στην ανωτέρω συνεδρίαση, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Μετά την απόφαση του ΟΑΣΑ να σταματήσει τη γραμμή Β5 μέσα στην πόλη, το Δ.Σ. του Συλλόγου των κατοίκων Τσακού εκφράζει την αντίθεση του σε αυτή την απόφαση γιατί υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την ήδη βεβαρημένη ποιότητα της ζωής των κατοίκων της πόλης μας προσθέτοντας ένα ακόμα πρόβλημα σε αυτά που ήδη υπάρχουν.

Η απόφαση αυτή δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του επιβατικού κοινού της πόλης μας, στερεί από τους συμπολίτες μας ακόμα και το δικαίωμα στη μετακίνηση.

Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας ότι στις αστικές συγκοινωνίες εφαρμόζουν πρόχειρα και αμφισβητούμενης αποτελεσματικότητας μέτρα.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας στην πρώτη του συνεδρίαση να συζητήσει εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα: 

  • Να πάρει απόφαση και να εκφράσει την αντίθεσή του σε αυτό το μέτρο.
  • Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί (Δήμος – μαζικοί φορείς – κάτοικοι) ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνίες (δωρεάν μετακίνηση τις πρωινές ώρες που πάνε οι εργαζόμενοι στις δουλείες τους.)
  • Δωρεάν μετακίνηση σε ΑΜΕΑ, συνταξιούχους, φοιτητές, μαθητές όλη την ήμερα.
  • Είναι ώριμο σε αυτές τις δύσκολες για τους κατοίκους μας οικονομικές συνθήκες η δημιουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας με δωρεάν μετακίνηση μέσα στην πόλη.

Καλούμε τους κατοίκους της πόλης μας να παραβρεθούν την Τετάρτη στις 11/11/15 στο δημαρχείο στις 8 το απόγευμα όπου το Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητήσει το θέμα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου κατοίκων Τσακου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet