Σημαντικός ο ρόλος της πρόληψης στο ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής
Κοινωνία

Σημαντικός ο ρόλος της πρόληψης στο ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με θέμα «Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, Μέτρα πρόληψης και τρόποι αντιμετώπισης» διοργάνωσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – ΕΔΔΥΠΠΥ, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015, στο 1ο ΚΑΠΗ Αγίας Παρασκευής.

Την εκδήλωση άνοιξε  ο δήμαρχος  Γιάννης  Σταθόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τόνισε το σημαντικό ρόλο της πρόληψης στην προστασία της υγείας.

Στη συνέχεια παρουσίασαν τα ιατρικά θέματα της εκδήλωσης οι:

  • Ηλίας  Νάκος, ακτινολόγος, ο οποίος ανέλυσε τα  πρωτόκολλα των ΚΕΠ Υγείας και τον ρόλο τους στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.
  • Κωνσταντίνοε  Τζιώγιος, αγγειοχειρουργός, ο οποίος μίλησε για το ανεύρυσμα της κοιλιακής αορτής, που  κρίνεται εξαιρετικά επικίνδυνο αν δεν αντιμετωπιστεί, μιας και η ρήξη του έχει αιφνίδια κατάληξη σε ποσοστό 70%. Ανέπτυξε, επίσης, διεξοδικά τα μέτρα πρόληψης και τους τρόπους αντιμετώπισης της νόσου και συμβούλεψε τους δημότες να κάνουν προληπτικό έλεγχο, που είναι η καλύτερη «αγωγή» για την αποφυγή του κινδύνου.

Ακολούθησαν ερωτήσεις αρκετών παρευρισκομένων.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ζ. Φωτεινού, η δημοτική σύμβουλος Βασ. Σταθουλοπούλου, ο αντιπρόεδρος Επιτροπής Μελών ΚΑΠΗ Ν. Νέζης, η προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Υπηρεσίας Γ. Ξενούλη και η προϊσταμένη του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής Δημόσια Υγείας Νατ. Κορμπάκη.

Μετά το τέλος της ημερίδας, οι δημότες που επιθυμούσαν δήλωσαν συμμετοχή για  δωρεάν υπερηχογραφι­κό έλεγχο για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, εντός Νοεμβρίου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet