Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Αγίας Παρασκευής: Έξω τα ΜΑΤ από τις γειτονιές μας
Κοινωνία

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Αγίας Παρασκευής: Έξω τα ΜΑΤ από τις γειτονιές μας

Ανακοίνωση για τα όσα συνέβησαν πριν λίγα 24ωρα στην πλατεία Άη Γιάννη εξέδωσε το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Αγίας Παρασκευής, στην οποία και στηλιτεύει τόσο την κυβέρνηση, όσο και τη δημοτική αρχή του Βασίλη Ζορμπά.

Ειδικότερα, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Αγίας Παρασκευής αναφέρει:

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την κυβέρνηση και τον εκλεκτό της δήμαρχο Ζορμπά για την επιλογή τους να στείλουν τα ΜΑΤ για να απομακρύνουν τους νεολαίους που παρευρίσκονταν στην πλατεία Αγ. Ιωάννου το βράδυ της Τρίτης 5 Μαΐου, με πρόσχημα τη μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας, καθώς και την εντελώς αναίτια απόφαση Χαρδαλιά να επιβάλλει επ’ αόριστον απαγόρευση κυκλοφορίας στην πλατεία μετά τις 9μ.μ. από την επόμενη μέρα.

Είναι υποκριτικό να επικαλείται την υπεράσπιση των μέτρων προστασίας μια κυβέρνηση η οποία εν μέσω κρίσης άφησε το ΕΣΥ ανοχύρωτο, τους πολίτες χωρίς ΜΑΠ, κράτησε πρόσφυγες και μετανάστες φυλακισμένους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και προσπάθησε να υλοποιήσει κάθε αντεργατικό και αντικοινωνικό μέτρο εκμεταλλευόμενη την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ομοίως υποκριτική είναι και η στάση του δημάρχου. Αντί να μεριμνήσει για την ενίσχυση των δημοτικών υπηρεσιών με μόνιμες προσλήψεις ή να εξασφαλίσει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα επαρκώς απολυμασμένα, κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις να “υπερασπιστούν” τον χώρο της πλατείας από τους δημότες.

Δεν είναι τυχαία αυτή η προσπάθεια «εκκαθάρισης» της πλατείας Αγ. Ιωάννου από τους θαμώνες της, ειδικά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προωθεί την περαιτέρω επέκταση των εμπορικών μαγαζιών εις βάρος των δημόσιων χώρων, με πρόσχημα την «ανάπτυξη». Άλλωστε η τωρινή διοίκηση του Δήμου έχει εκφραστεί υπέρ της προοπτικής της εμπορικής αξιοποίησης του χώρου προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων.

Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν στους κατοίκους και όχι στην κυβέρνηση και στους δημάρχους. Την ίδια στιγμή της επίθεσης των ΜΑΤ, ο Χατζηδάκης περνούσε στη Βουλή το περιβαλλοκτόνο πολυνομοσχέδιο που παραδίδει τους ελεύθερους χώρους και το περιβάλλον στα αρπαχτικά χέρια της αγοράς.

Καταγγέλλουμε την αισχρή λασπολογία από τα ΜΜΕ κατά της δημοτικού συμβούλου του «Φυσάει Κόντρα», Μελίνας Αλεφαντή, όπως και του χώρου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πρόκειται για ακόμα μια προσπάθεια να συκοφαντηθούν αγωνιστές που συνέβαλαν καθοριστικά στην υπεράσπιση του δημόσιο χώρου από τις δυνάμεις καταστολής.

Δεν θα αφήσουμε κυβέρνηση και δημοτική αρχή να «στοχοποιήσουν» την πλατεία Αγ. Ιωάννου, με σκοπό την περαιτέρω εμπορευματοποίησή της.

Οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις, οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα νοσοκομεία, την εκπαίδευση, των επισιτισμό και μια σειρά από άλλους κλάδους έδειξαν την οργή του κόσμου που δεν θα αφήσει τα σχέδια της κυβέρνησης και των δεξιών δημάρχων της να περάσουν!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet