Στα… κάγκελα με τη διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Στα… κάγκελα με τη διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίας Παρασκευής

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το πώς και πότε θα ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίας Παρασκευής έθεσε στο νομικό πρόσωπο ΠΑΙΣΔΑΠ (Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Αγίας Παρασκευής) τα μέτρα που θεωρούσε ότι έπρεπε να ληφθούν ώστε -στις συνθήκες της πανδημίας- να ελαττωθεί ο κίνδυνος στα παιδιά και τους εργαζόμενους των σταθμών.

Επίσης, όπως σημειώνει, ζήτησε πολλές φορές ενημέρωση για θέματα που αφορούν στη λειτουργία των σταθμών (αριθμό παιδιών ανά τάξη, χώροι, καθαριότητα κ.λπ.), για «να ξέρουν οι γονείς πού στέλνουν τα παιδιά τους», όπως προσθέτει χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Με προκλητικό τρόπο, η διοίκηση των ΠΑΙΣΔΑΠ, με διάφορες προφάσεις, αρνείται στην ουσία να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας και να μας απαντήσει σε αυτά που θέτουμε. Αντιθέτως, και χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα, μας εμποδίζει να δούμε με τα μάτια μας τους χώρους που είναι τα παιδιά μας».

Εν συνεχεία ο Σύλλογος θέτει σειρά αιτημάτων προς τη διοίκηση του νομικού προσώπου, τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, απαιτώντας άμεσες απαντήσεις. Καταλήγει δε στην ανακοίνωσή του:

«Σας ξεκαθαρίζουμε ότι θα κριθείτε. Το ζήτημα της πανδημίας, το ζήτημα της υγείας των παιδιών μας, είναι κορυφαίο και δεν το διαπραγματευόμαστε. Αν από τις πράξεις σας ή από την έλλειψη πράξεων τεθεί σε κίνδυνο η υγεία κάποιου παιδιού, εργαζόμενου ή της οικογένειάς τους, θα έχετε την πλήρη ευθύνη. Ηθική, κοινωνική, νομική και ποινική».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet