Στελέχωση Κοινωνικού Φροντιστηρίου & δήλωση συμμετοχής μαθητών
Κοινωνία

Στελέχωση Κοινωνικού Φροντιστηρίου & δήλωση συμμετοχής μαθητών

Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ) του Δήμου της Αγίας Παρασκευής ανακοινώνει την πρόθεσή της για τη συνέχιση λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για τη νέα σχολική χρονιά 2015-2016 στο 1ο και στο 3ο Λύκειο και καλεί όλους τους καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης σε εθελοντική συμμετοχή.

Το  Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αγίας Παρασκευής ολοκλήρωσε με επιτυχία τη σχολική χρονιά 2014-2015, παρέχοντας δωρεάν μαθήματα από εθελοντές εκπαιδευτικούς σε 30 μαθητές και απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης άπορων ή οικονομικά αδύνατων οικογενειών.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος και ο πρόεδρος της ΔΕΠ Πάνος Γκόνης «Επειδή αντιλαμβανόμαστε πλέον όλοι την ασφυκτική οικονομική κατάσταση που βιώνει μέρος των συμπολιτών μας και παράλληλα επειδή νοιαζόμαστε για την ισότιμη δυνατότητα πρόσβασης όλων των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ζητάμε από τους εκπαιδευτικούς να αφιερώσουν κάποιες μεσημεριανές ή απογευματινές ώρες εξυπηρετώντας έτσι το δικαίωμα στην επιλογή εκείνων των μαθητών που, ενώ θέλουν, δεν μπορούν να αποκτήσουν ορισμένα επιπλέον εφόδια».

Για τον σκοπό αυτό η ΔΕΠ ζητά άμεσα τη σύμπραξη των εκπαιδευτικών και τους παρακαλεί να δηλώσουν συμμετοχή με e-mail στο [email protected], αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό τους, το τηλέφωνό τους, τα μαθήματα που θα καλύψουν και τις ώρες διαθεσιμότητας. Το ωράριο λειτουργίας προβλέπεται να είναι από τις 15:00 έως τις 20:00, κάτι το οποίο θα οριστικοποιηθεί μετά το πέρας των αιτήσεων.

Παράλληλα, και προκειμένου να προγραμματιστούν έγκαιρα οι ανάγκες της νέας σχολικής χρονιάς 2015 – 2016, ώστε τα μαθήματα να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν νωρίτερα, καθώς στόχος είναι να ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο, ο Δήμος ενημερώνει ότι:

  • Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί τις εργάσιμες μέρες και στις ώρες 15:00 με 20:00. Προτεραιότητα θα δοθεί στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και κατόπιν στις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου.
  • Τα τμήματα δεν θα υπερβαίνουν τους οκτώ μαθητές και η παρακολούθηση των μαθημάτων θα είναι υποχρεωτική. Οι μαθητές με αδικαιολόγητες απουσίες θα χάνουν το δικαίωμα συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.
  • Το ωρολόγιο πρόγραμμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα καταρτιστεί από την πενταμελής Διοικούσα Επιτροπή του.
  • Οι δηλώσεις συμμετοχής, που είχαν ξεκινήσει την 1η Ιουνίου και διακοπεί την 24η Ιουλίου, συνεχίζονται από τις 24 Αυγούστου έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2015 στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής (Λ. Μεσογείων 415-417).

Απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

  • Αίτηση συμμετοχής από τον γονέα ή κηδεμόνα όταν αφορά ανήλικο μαθητή ή αίτηση του ενδιαφερόμενου όταν αφορά ενήλικο μαθητή.
  • Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
  • Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο του μαθητή.
  • Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού ΔΟΥ και Ε9 ή βεβαίωση απαλλαγής υποβολής φορολογικής δήλωσης.
  • Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
  • Κάθε άλλο έγγραφο, εφόσον υπάρχει, που τεκμηριώνει την οικονομική δυσκολία ή αποτελεί κοινωνικό κριτήριο όπως κάρτα ανεργίας, βιβλιάριο απορίας, δάνεια, γνωμάτευση αναπηρίας, έκθεση κοινωνικής έρευνας κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Παιδείας (κα Τζανή, κα Μάνδρου) στους αριθμούς τηλεφώνου 213 2004568, 213 2004601.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet