Στις… διαθέσεις της ιδιοκτήτριας των πρώην Εκπ/ρίων Μακρή το πότε θα κτισθεί το 12ο Δημοτικό Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Στις… διαθέσεις της ιδιοκτήτριας των πρώην Εκπ/ρίων Μακρή το πότε θα κτισθεί το 12ο Δημοτικό Αγ. Παρασκευής

Ομόφωνα ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου 2019, το ψήφισμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής για την ανέγερση του 12ου Δημοτικού Σχολείου κι ενός νηπιαγωγείου στο Ο.Τ.119 (πρώην Εκπαιδευτήρια Μακρή).

Ωστόσο, ίσως αποδειχθεί ότι μικρή σημασία έχει η συγκεκριμένη απόφαση, αφού το πότε θα κτισθεί το απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής κοινότητας συγκρότημα εξαρτάται από τις διαθέσεις της ιδιοκτήτριας. Η τελευταία φαίνεται προς το παρόν να μην  αποδέχεται την απευθείας πώληση στον Δήμο – πρόσκληση που απηύθηνε δημόσια ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς και στην αποψινή συνεδρίαση του Σώματος- καταθέτοντας, μάλιστα, και αίτημα για να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η αποδέσμευση του χώρου.

Όπως είπε ο δήμαρχος, είναι αναγκασμένος να φέρει το θέμα σε προσεχή συνεδρίαση, ελπίζοντας, όπως τόνισε, ότι το Σώμα θα ψηφίσει την εκ νέου δέσμευση του ακινήτου. Ωστόσο, σε άλλο σημείο της συνεδρίασης, τόνισε ότι τυχόν προσφυγή σε αναγκαστική απαλλοτρίωση του χώρου σημαίνει τουλάχιστον 6,5 χρόνια καθυστέρηση στην οικοδόμηση του σχολικού συγκροτήματος, αφού μεσολαβούν 2,5 με 3 χρόνια για τη διαδικασία απαλλοτρίωσης, άλλα 2 χρόνια για μελέτη και δημοπράτηση και τουλάχιστον 2 χρόνια για την κατασκευή του.

Οικονομικό βαρίδι για τον Δήμο τα 3 εκατ. ευρώ δάνειο

Σε ό,τι αφορά το δάνειο για την αγορά του χώρου, ύψους 3 εκατ. ευρώ, τις διαδικασίες για τη σύναψη του οποίου είχε ξεκινήσει η προηγούμενη διοίκηση του κ. Γιάννη Σταθόπουλου, ο δήμαρχος είπε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τις τράπεζες, με πιθανότερη εκδοχή αυτή της λήψης του από την Eurobank. Ο κ. Ζορμπάς διευκρίνισε ότι σκοπεύει να ζητήσει τουλάχιστον διετή περίοδο χάριτος και χρονικό ορίζοντα εξόφλησης τα 15 χρόνια, καθώς «πιεζόμαστε από το “μνημόνιο Ιόλα”» (σ.σ.: το ποσό που πρέπει να καταβληθεί για την απόκτηση του οικοπέδου και της βίλας του γνωστού συλλέκτη, την οποία αποφάσισε η προηγούμενη διοίκηση).

Τέλος, ο δήμαρχος είπε ότι σε προσεχή συνάντηση που θα έχει τόσο με την εταιρεία «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.», αλλά και κυβερνητικούς παράγοντες, θα πιέσει ώστε η αγορά του χώρου να μην επιβαρύνει το δημοτικό ταμείο, καθώς το δάνειο δεν παύει να είναι «υπέρογκο για έναν Δήμο, όπως η Αγία Παρασκευή» και «θα μείνουν όλα τα άλλα έργα πίσω».

Οξύ το πρόβλημα σχολικής στέγης

Στη συζήτηση, όπως ήταν φυσικό, θίχθηκε για άλλη μια φορά το οξύ πρόβλημα των ελλείψεων στη σχολική στέγη, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το κομμάτι της Αγίας Παρασκευής πάνω από τη Λ. Μεσογείων.

«Έχουν τιγκάρει τα σχολεία της πόλης μας» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής, Μαρία Ξυνογαλά, προβλέποντας ότι το πρόβλημα θα επιδεινωθεί με την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

«Δεν χωρούν άλλα κοντέινερ κι άλλες πατέντες στα σχολεία μας» σημείωσε η ίδια, για να δικαιολογήσει την αδήριτη αναγκαιότητα της -με κάθε τρόπο- απόκτησης του ακινήτου στο Ο.Τ.119.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet