Στις 4/12 η συζήτηση στο ΣτΕ για το μέλλον των πρώην Εκπαιδευτηρίων Μακρή στην Αγία Παρασκευή
Κοινωνία

Στις 4/12 η συζήτηση στο ΣτΕ για το μέλλον των πρώην Εκπαιδευτηρίων Μακρή στην Αγία Παρασκευή

Αναβολή για τις 4 Δεκεμβρίου 2023 (ήταν να συζητηθεί στις 13 Νοεμβρίου) πήρε η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας του αιτήματος της ιδιοκτήτριας του Ο.Τ. 119 (πρώην Εκπαιδευτήρια Μακρή) στην Αγία Παρασκευή κατά της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης για την κήρυξη απαλλοτρίωσης του χώρου.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής, η οποία παρακολουθεί στενά την εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα, σημειώνει ότι «με πνεύμα συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς, με υπομονή και  επιμονή, με συνεχή και δυναμική παρουσία στη σχολική κοινότητα και το Δημοτικό Συμβούλιο, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης του οικοπέδου και τη θεμελίωση του 12ου Δημοτικού, που τόσο ανάγκη έχουν τα παιδιά της πόλης μας». Επίσης, επικαλείται και την υπ’ αρ. 1334/2021 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία και κρίνει ως «απαράδεκτες τις συνθήκες συνωστισμού ή, και μέσα σε κοντέινερ, στέγασης των μαθητών μας», όπως αναφέρει η Ένωση.

Η τελευταία ευχαιριστεί τους γονείς, του δημότες και τους τοπικούς φορείς που στηρίζουν χρόνια τώρα το αγώνα της και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί το Ο.Τ. 119 για τα παιδιά της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet