Στο “Πρόγραμμα Στέγαση-Επανένταξη” και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Στο “Πρόγραμμα Στέγαση-Επανένταξη” και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής στη συνεδρίασή του την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 αποφάσισε τη συμμετοχή του Δήμου στο “Πρόγραμμα Στέγαση-Επανένταξη”. Ωστόσο, το θέμα, αν και τελικώς πέρασε ομόφωνα, έγινε αφορμή για σχολιασμούς από την πλευρά δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας.

Ειδικότερα, ο κ. Σωτήρης Ησαΐας, από τη μείζονα μειοψηφία, μεταξύ άλλων, χρέωσε στη διοίκηση “μη εμπειρία στη διαχείριση του συζητούμενου προγράμματος” κι αμφισβήτησε τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει η επιλογή. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “θέλω να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα των πολιτών δεν θα πάνε σε απατεώνες και ότι θα μοιραστούν με δικαιοσύνη κι εσείς δεν διασφαλίζετε ούτε το ένα, ούτε το άλλο”.

Επίσης, αμφισβήτησε την ύπαρξη αστέγων στην Αγία Παρασκευή κι αναρωτήθηκε εάν τελικώς το πρόγραμμα αυτό θα αφορά και αστέγους άλλων δήμων.

Πάντως, παρά τις αντιρρήσεις που έφερε, τελικώς ψήφισε υπέρ.

Από την πλευρά του, ο κ. Ανδρέας Γκιζιώτης (Λαϊκή Συσπείρωση), χαρακτήρισε τα σχετικά προγράμματα ως “ασπιρίνες”, που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα, προτείνοντας τη διεκδίκηση περισσότερων κονδυλίων από τα σχετικά προγράμματα.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ζωή Φωτεινού διαβεβαίωση ότι η επιλογή των δικαιούχων γίνεται με βάση κοινωνικά κριτήρια που πιστοποιεί η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, προσθέτοντας ότι όλοι οι δικαιούχοι θα είναι κάτοικοι (και όχι μόνο δημότες) στα όρια του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Τέλος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θεωρεί “χρέος” του Δήμου να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε πρόγραμμα στήριξης ασθενών ομάδων, ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα.

Τέλος, ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος είπε ότι υπάρχουν άστεγοι στην Αγία Παρασκευή, αναφέροντας το παράδειγμα 7μελούς οικογένειας που μένει σε ένα δωμάτιο, αφού τράπεζα έχει κατασχέσει το υπόλοιπο της οικίας της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet