Έργα για τους πρόσφυγες ζητούν από τον δήμαρχο οι Φυσάει Κόντρα
Κοινωνία

Έργα για τους πρόσφυγες ζητούν από τον δήμαρχο οι Φυσάει Κόντρα

Στο θέμα των προσφύγων και στο εάν θα υπάρξει πρωτοβουλία φιλοξένησής τους στον Δήμο Αγίας Παρασκευής επανέρχεται η δημοτική παράταξη Φυσάει Κόντρα, καλώντας τη δημοτική αρχή του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου να πάρει ξεκάθαρη θέση επί του θέματος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Η απολογία του δημάρχου για τους πρόσφυγες να συνοδευτεί από έργα

Μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε, όχι μόνο στην τοπική κοινωνία αλλά πανελλαδικά, ο δήμαρχος κ. Σταθόπουλος αναγκάζεται να απολογηθεί δημόσια. Xωρίς να μπει καν στον κόπο να εξηγήσει  ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ το ψήφισμα που το ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ πρότεινε, σε ποιο σημείο διαφωνούσε, αλλά και την τριχοτόμηση της παράταξής του, δηλώνει έτοιμος για… πρωτοβουλίες!

Η ουσία είναι ότι το θέμα άνοιξε και είναι πολύ πιο σοβαρό από την προσπάθεια εξευμενισμού της κατακραυγής για τη στάση του. Εμείς, καλοπροαίρετα, επαναφέρουμε το ερώτημα:
ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ  ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ;

Η λογική της ελεημοσύνης προς τους “αναξιοπαθούντες”, αρκεί όμως να τους «φορτωθούν κάποιοι άλλοι» και  «μακριά από μας», στην πράξη συνάδει με λογικές ρατσισμού και της ξενοφοβίας που εκδηλώθηκαν και στον τοπικό Τύπο αλλά και με τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων.

Σε αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει ο κ. Δήμαρχος…

Εμείς, ως ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για να ενισχυθεί η αλληλεγγύη, για να χτυπηθεί ο ρατσισμός. Είναι αναπόσπαστο στοιχείο της μάχης για να ανασάνει κι ο δικός μας λαός. Οι εχθροί είναι κοινοί!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet