Συγκινητική εκδήλωση για τα 41 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο
Κοινωνία

Συγκινητική εκδήλωση για τα 41 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Ιουλίου 2015, στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας Αγίας Παρασκευής, η επετειακή εκδήλωση για τα 41 χρόνια από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή του 1974, που διοργάνωσαν η Επιτροπή για την Κύπρο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμούς του δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλου, του πρέσβη της Κύπρου Κυριάκου Κενεβέζου και του εκπρόσωπου των Κυπριακών Σωματείων στην Ελλάδα και ακολούθησαν ένα σύντομο αντικατοχικό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα, επετειακή ομιλία από τον καθηγητή Ανδρέα Ι. Βοσκό εκ μέρους της Επιτροπής του Πανεπιστημίου Αθηνών για την Κύπρο όπως και δημοτικοί χοροί από τον Χορευτικό Όμιλο του Πανεπιστημίου Κύπρου. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης προβλήθηκε οπτικοακουστικό αφιέρωμα για την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου από τους εισβολείς.

Στην εκδήλωση που παρακολούθησε πολύς κόσμος παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημ. Κονταξής,  Γ. Λογοθέτης και Στ. Ψύλλα, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet