Συλλήψεις πέντε ατόμων στην Αγία Παρασκευή με ιταλικό ένταλμα
Κοινωνία

Συλλήψεις πέντε ατόμων στην Αγία Παρασκευή με ιταλικό ένταλμα

Αστυνομική επιχείρηση σε σπίτια πραγμαοποιήθηκε αιφνιδιαστικά τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Αγία Παρασκευή οπότε και συνελήφθησαν πέντε άτομα κατόπιν εντάλματος από τις ιταλικές Αρχές.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ενεργοποίηση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, με αφορμή την προσαγωγή των πέντε ατόμων από τις ιταλικές Αρχές σε καφετέρια στο Μιλάνο στις 2 Μαΐου, μια ημέρα μετά την απεργία της Πρωτομαγιάς.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η ιταλική αστυνομία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 17 άτομα από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που θεωρούνται ύποπτα για τρομοκρατία. Από τους συλληφθέντες δεν είναι ούτε ένας Ιταλός, διευκρίνισαν οι ιταλικές Αρχές, επισημαίνοντας ότι τα άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης με το κωδικό όνομα «JWEB».

Η διαδικασία δίωξης πολιτών της Ε.Ε. από άλλο κράτος-μέλος έχει ενεργοποιηθεί μέχρι σήμερα σε σπάνιες περιπτώσεις.

«H αποτροπή αυτής της ακραίας κατασταλτικής μεθόδευσης αφορά κάθε άνθρωπο και την υπεράσπιση του δικαιώματος του να συμμετέχει σε συλλογικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις» αναφέρουν μέλη της ομάδας συμπαράστασης των συλληφθέντων και καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής στο Εφετείο Αθηνών (Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως), ζητώντας την παύση κάθε δίωξης και κράτησής τους και τη μη έκδοσή τους στην Ιταλία. Οι ίδιοι καλούν συνέλευση στις 18:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας στο Πολυτεχνείο.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet