Συμπαράσταση στους 5 φοιτητές από τον ΣΕΔΑΠ
Κοινωνία

Συμπαράσταση στους 5 φοιτητές από τον ΣΕΔΑΠ

Τη συμπαράστασή του στους πέντε φοιτητές, κατοίκους Αγίας Παρασκευής, που διώκονται με ευρωπαϊκό ένταλμα δηλώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΣΕΔΑΠ) δηλώνοντας την κατηγορηματική του αντίθεση σε συλλήψεις για συμμετοχή πολιτών σε συλλογικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του ΣΕΔΑΠ:

Ξημερώματα της 12ης Νοεμβρίου ημέρα πανελλαδικής απεργίας πραγματοποιήθηκαν αιφνίδιες εισβολές στα σπίτια 5 φοιτητών και εργαζομένων, κατοίκων της Αγίας Παρασκευής, για τους οποίους οι ιταλικές αρχές ζητούν την έκδοσή τους, εφαρμόζοντας το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, με αφορμή την προσαγωγή τους σε καφετέρια στο Μιλάνο στις 2/5, μια ημέρα μετά την απεργία της πρωτομαγιάς. Οι φοιτητές μετά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα Εφετών αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε συλλήψεις εξ αιτίας της συμμετοχής των πολιτών σε συλλογικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις και μάλιστα ξημερώματα πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας.

Η υπεράσπιση του δικαιώματος της συμμετοχής σε απεργιακή διαδήλωση, κινηματική ή συνδικαλιστική δράση είναι αναμφισβήτητο θεμέλιο της δημοκρατίας και της ελευθερίας των πολιτών.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους 5 φοιτητές συνδημότες μας και απαιτούμε όχι μόνο να μην εφαρμοστεί αλλά και να ακυρωθεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και να μην προχωρήσει η έκδοση των
φοιτητών στις ιταλικές αρχές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet