Συνέχιση της υφιστάμενης διαδρομής του Β5 ζητεί ο Σύλλ. Κατοίκων Τσακού
Κοινωνία

Συνέχιση της υφιστάμενης διαδρομής του Β5 ζητεί ο Σύλλ. Κατοίκων Τσακού

Να μην καταργηθεί η διέλευση της λεωφορειακής γραμμής Β5 από τις περιοχές Τσακός – Νέα Ζωή – Αγίου Ιωάννου ζητεί ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου καλεί τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσία των τοπικών συλλόγων και να διεκδικήσει τη συνέχιση της λεωφορειακής γραμμής του Β5 ως έχει.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Με ανακοίνωση, της 27-10-2015, στην ιστοσελίδα του Δήμου, ενημερωθήκαμε ότι η λεωφορειακή γραμμή κορμού Β5 θα καταργηθεί από τα μέσα του Νοεμβρίου, μετά από συνάντηση του ΟΑΣΑ με τον δήμαρχο, δίχως να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση προς τους φορείς και συλλόγους.

Όπως είναι γνωστό, η γραμμή του Β5 εξυπηρετεί και ενώνει τις συνοικίες του Τσακού – Νέας Ζωής – Αγίου Ιωάννου, με χρόνο διέλευσης ανά 10 λεπτά.

Επίσης, η συγκεκριμένη γραμμή ενώνει την πόλη μας με το κέντρο, εφόσον διασχίζει όλη τη Λεωφ. Μεσογείων, Λεωφ. Αλεξάνδρας, Πατησίων και καταλήγει στον Σταθμό Λαρίσης.

Να προσθέσουμε ότι είναι μια γραμμή που σε όλες τις αλλαγές των δρομολογίων παρέμεινε σταθερή, επειδή έχει κριθεί αναγκαία για τους λόγους που προαναφέραμε.

Στην ίδια ανακοίνωση του Δήμου, ενημερωθήκαμε ότι σε αντικατάσταση της λεωφορειακής γραμμής κορμού του Β5, θα μπει τοπική λεωφορειακή γραμμή 417, η οποία θα καλύψει τη διαδρομή του Β5, όσον αφορά τις συνοικίες του Τσακού – Νέας Ζωής – Αγίου Ιωάννου και θα ενώνει την επάνω περιοχή της πόλης με τους σταθμούς Μετρό Νομισματοκοπείου και Αγίας Παρασκευής, με 12λεπτη διέλευση στις ώρες αιχμής και με 15λεπτη διέλευση τις άλλες ώρες.

Η εμπειρία μας, με τις άλλες δύο τοπικές γραμμές 406 και 407, όπως και αυτής του όμορου Δήμου Χολαργού που αντικατέστησε τη γραμμή κορμού Γ5, μας κάνει να είμαστε δύσπιστοι και αντίθετοι στην αποδοχή της προτεινόμενης νέας λεωφορειακής τοπικής γραμμής του 417. Η μετεπιβίβαση επίσης από το προτεινόμενο 417, στο Β5, επί της Λεωφόρου Μεσογείων, δημιουργεί πρόσθετο χρόνο αναμονής και ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας.

Για όλους τους πιο πάνω λόγους: 

  • Καλούμε τον δήμαρχο, τις δημοτικές παρατάξεις και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο να φέρει το θέμα προς συζήτηση, έστω και τώρα, με την παρουσία των Συλλόγων.
  • Να διεκδικήσει τη συνέχιση της λεωφορειακής γραμμής του Β5, αντί της κατάργησής της, κεκτημένο δικαίωμα των συμπολιτών μας για τη σύντομη και ασφαλή μετακίνησή τους.
  • Να ζητήσει την αντικατάσταση των παλαιών σημερινών λεωφορείων με σύγχρονα 17μετρα αντιρυπογόνα λεωφορεία.
  • Να διεκδικήσει το επίκαιρο πλέον αίτημα, λόγω της εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής κατάστασης των συμπολιτών μας, για δωρεάν Δημοτική Συγκοινωνία. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος                                               Η γεν. γραμματέας 

Bασίλης Σαββίδης                            Ιωάννα Κουτσουρά

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet