Σύγχρονο απορριμματοφόρο, καφέ κάδοι και κομπόστ από την Περιφέρεια στον Δήμο Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Σύγχρονο απορριμματοφόρο, καφέ κάδοι και κομπόστ από την Περιφέρεια στον Δήμο Αγ. Παρασκευής

Νέο σύγχρονο εξοπλισμό απέκτησε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σήμερα, Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020, από την Περιφέρεια Αττικής.

Πρόκειται για:

  • Ένα νέο, σύγχρονο απορριμματοφόρο-καδοπλυντήριο για τη συλλογή βιοαποβλήτων,
  • καφέ κάδους συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών εσωτερικού χώρου (χαρτί και μέταλλο/πλαστικό) και
  • σακιά με κομπόστ, που έχει παραχθεί από βιοαπόβλητα στη μονάδα κομποστοποίησης του Ειδικού Διαβαθμιδικού Σύνδεσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, υποδέχθηκε τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου τον ευχαρίστησε θερμά για την παροχή του εξοπλισμού στον Δήμο. Ο εξοπλισμός αυτός κρίνεται απαραίτητος προκειμένου ο Δήμος να ανταποκριθεί στις επιταγές της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Με την ευκαιρία της παράδοσης του εξοπλισμού, ο περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε:

«Μέσα από την προσπάθειά τους, τόσο ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής όσο και οι συνεργάτες του, θεωρούμε ότι θα συμβάλλουν στον απόλυτο βαθμό ώστε η Περιφέρεια Αττικής να γίνει μία “πράσινη” Περιφέρεια προστασίας του περιβάλλοντος και του μέλλοντος των παιδιών μας. Με απόλυτο σεβασμό στο έργο που ήδη επιτελείται στην Αγία Παρασκευή, είμαστε βέβαιοι ότι το σύνολο του σύγχρονου εξοπλισμού διαχείρισης βιοαποβλήτων και εσωτερικής ανακύκλωσης που παραδώσαμε θα αξιοποιηθεί με τον κατάλληλο τρόπο από τον Δήμο, ώστε όλοι μαζί να κερδίσουμε το στοίχημα για μία Περιφέρεια Αττικής φιλική προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, αλλά και ανάπτυξης στη βάση της κυκλικής οικονομίας».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής σχολίασε:

«Προσωπικά, και εκ μέρους των δημοτών, ευχαριστώ τον περιφερειάρχη Αττικής για την παρουσία του, αλλά και για τη σταθερή υποστήριξή του όλο αυτό το διάστημα προς τον Δήμο της Αγίας Παρασκευής. Δεν είναι μόνο η σημερινή πρωτοβουλία, αλλά πολλές ενέργειες που έχουν γίνει και έχουμε κατά καιρούς επισημάνει. Είμαι βέβαιος ότι η καλή συνεργασία θα συνεχιστεί, με αποκορύφωμα την κατασκευή του νέου δημαρχιακού μεγάρου, που πλέον βρίσκεται στο τελικό στάδιο της θεμελίωσης».

Στη συνάντηση που ακολούθησε, με τη συμμετοχή, επίσης, της αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Λουκίας Κεφαλογιάννη και του αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Βασίλη Γιαννακόπουλου, ανάμεσα σε άλλα συζητήθηκε η πρόταση για υπογειοποίηση της λεωφόρου Μεσογείων στο ύψος της Αγίας Παρασκευής, προκειμένου να ενοποιηθούν οι δύο πλευρές της πόλης. Αναφορικά με αυτό, ο περιφερειάρχης Αττικής μίλησε για ένα εμβληματικό έργο, για το οποίο, εφόσον κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση, θα μπορούσε η Περιφέρεια να εξετάσει τις δυνατότητες χρηματοδότησης.

Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής παραβρέθηκαν, επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας – Περιβάλλοντος και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Βασίλης Κόκκαλης, η αρμόδια αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, Ελένη Δάβαρη, ο αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Διοικητικών Υπηρεσιών, Γιάννης Αργυρός, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Τιμολέων Κωστόπουλος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αγίας Παρασκευής, Μιλτιάδης Κύρκος, ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), Ιωάννης Σιδέρης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμούς (ΠΑΟΔΑΠ), Σπύρος Παπασπύρος, η οργανωτική γραμματέας της παράταξης Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, Νικολέτα Μπελεχρή, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Σταθμών (ΠΑΙΣΔΑΠ) Γιώργιος Βοζίκης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟΔΑΠ  Γιώργιος Κωβαίος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet