Σύλβια Ζαχαριάδου-Μέρινγκ: Είμαστε ζωόφιλοι, προστατεύουμε το περιβάλλον μας
Κοινωνία

Σύλβια Ζαχαριάδου-Μέρινγκ: Είμαστε ζωόφιλοι, προστατεύουμε το περιβάλλον μας

Ήρθα από τη δυτική Γερμανία στην υπέροχη Ελλάδα πριν από 40 χρόνια. Την Ελλάδα τη λάτρεψα από την πρώτη στιγμή και δεν το έχω μετανιώσει! Ήθελα να γίνω μια κανονική και σωστή Ελληνίδα, έμαθα τη γλώσσα και προσπάθησα, και ακόμα προσπαθώ, να υπηρετώ τη χώρα με κάθε δύναμη.

Γράφει η Σύλβια Ζαχαριάδου-Μέρινγκ*

Μπήκα στον χώρο των αδέσποτων ζώων μέσω του τοπικού μας συλλόγου, με στόχο να προσφέρω όσο το δυνατόν περισσότερο. Έχω υπηρετήσει  τον Σύλλογο Ζωόφιλων Αγίας Παρασκευής για 28 συνεχόμενα χρόνια, από όποια θέση με είχε ανάγκη, ενώ τα τη περίοδο 2015-2017 διετέλεσα πρόεδρος του συλλόγου.

Ένα μόνιμο θέμα που με απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια είναι η ρύπανση του περιβάλλοντος και η ενόχληση των πολιτών από τα περιττώματα των κατοικίδιων ζώων. Δεν φταίνε βέβαια τα τετράποδα. Ακόμα και τα αδέσποτα δεν λερώνουν συνήθως τους δρόμους, αλλά πάνε διακριτικά σε κάποιες πρασινάδες, όπως τους λέει το ένστικτό τους. Το πρόβλημα είναι η συμπεριφορά μερικών συμπολιτών μας που υποτίθεται ότι είναι φιλόζωοι, επειδή έχουν ένα σκυλί, αλλά αδιαφορούν να μαζέψουν… ό,τι αφήνουν τα σκυλάκια τους και δεν προβαίνουν σε άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματά τους. Όποιος είναι πραγματικά φιλόζωος, δεν αγαπάει μόνο το δικό του σκυλί,  αλλά γενικά το περιβάλλον και τους συμπολίτες του, όπως θα έπρεπε να αγαπάει και όλο τον πλανήτη μας!

Η υπόθεση της καθαριότητας είναι πολύ απλή. Η περισυλλογή των ακαθαρσιών του σκύλου μας πρέπει να είναι τρόπος ζωής. Άλλωστε η καθαριότητα είναι δείγμα πολιτισμού. Αν ο καθένας μας προσέχει να αφήνει τον δρόμο όπως τον βρήκε ή ακόμα καλύτερα πιο καθαρό, δεν θα υπήρχε βρωμιά και ασχήμια. Είναι τόσο εύκολο να έχουμε μαζί μας στη βόλτα με το σκύλο μας μια σακουλίτσα για να μαζέψουμε τα περιττώματά του άμεσα, όπως θα θέλαμε να κάνουν και οι άλλοι ώστε  να μην… τα πατήσουμε κάποια στιγμή κατά λάθος!

Και δεν πρέπει να το θεωρούμε υποχρέωση ή αγγαρεία, άλλα ένδειξη σεβασμού, επειδή το περιβάλλον είναι η επέκταση του σπιτιού μας, που φιλοξενεί εμάς και τα παιδιά μας και μόνο έτσι μπορούμε να συμβιώσουμε ειρηνικά και αρμονικά. Με αυτόν τον τρόπο και υπεύθυνοι πολίτες είμαστε και κερδίζουμε την εκτίμηση των συμπολιτών μας, χωρίς να δίνουμε λαβές κακών σχολίων εις βάρος μας, ιδιαίτερα σε κείνους που, μην έχοντας οι ίδιοι κατοικίδιο, ενδέχεται με μια τέτοια συμπεριφορά να τους προσφέρουμε την ιδανική αφορμή να «λερώσουν» το φιλοζωϊκό κίνημα. Αν όμως είμαστε υπεύθυνοι, έχουμε πολλές πιθανότητες να τους πείσουμε ότι αξίζει τον κόπο να υιοθετήσουν ίσως και αυτοί κάποια στιγμή ένα ζώο.

Είναι γεγονός ότι όλοι θέλουμε μια όμορφη και καθαρή πόλη. Αυτό εξάλλου είναι και το δικό μου όραμα. Γι’ αυτό και αποφάσισα να συμμετάσχω ενεργά, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής και τον  υποψήφιο δήμαρχό μας, Γιάννη Μυλωνάκη, στην κοινή προσπάθεια να βελτιώσουμε την πόλη μας και την καθημερινότητά μας.

Ας συμπαραταχθούμε, λοιπόν, Δήμος και πολίτες για να διεκδικήσουμε την αλλαγή που ζητάμε και που μπορούμε να πετύχουμε όλοι μαζί.

* Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet