Σύλλογος «Άγ. Ιωάννης»: Όχι άλλες «καλές προθέσεις» για την πλατεία – Θέλουμε τώρα μέτρα
Κοινωνία

Σύλλογος «Άγ. Ιωάννης»: Όχι άλλες «καλές προθέσεις» για την πλατεία – Θέλουμε τώρα μέτρα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής Αττικής «Άγιος Ιωάννης» εξέδωσε ανακοίνωση αναφερόμενος στα προβλήματα που χρονίζουν στην πλατεία της περιοχής και για τα οποία, όπως υποστηρίζει, ουδείς από όσους έχουν υπεύθυνη θέση στον Δήμο δεν μπορούν να δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος αναφέρει:

Ο Σύλλογός μας παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία όλα όσα συμβαίνουν, τις τελευταίες ημέρες, στην πλατεία Αγίου Ιωάννου. Αισθανόμαστε μάλιστα και απορία για ορισμένα από αυτά που ακούμε.

Πέραν του γεγονότος ότι αυτή την εποχή βιώνουμε όλοι μια αβέβαιη κατάσταση και με πολύ σκληρότερους περιορισμούς, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, που ναι μεν στην πόλη μας μέχρι σήμερα δεν είχε ιδιαίτερη έξαρση, αλλά μπορεί να έχουμε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις αν δεν προσέξουμε, το πρόβλημα με την πλατεία αυτή είναι γενικότερο και διαχρονικό.

Κανείς από όλους όσοι έχουν υπεύθυνες θέσεις στα πράγματα του Δήμου δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε και δεν γνωρίζει το πρόβλημα. Είναι πάρα πολλά τα υπομνήματα που έχουμε υποβάλει, τόσο στους εκάστοτε δημάρχους όσο και στις πολιτικές παρατάξεις. Συνεπώς όλοι γνωρίζουν ότι κάθε καλοκαίρι, τις βραδινές ώρες, η πλατεία του Αγίου Ιωάννου μετατρέπεται σε χώρο συνάθροισης εκατοντάδων ατόμων, που με τον υπερβολικό θόρυβο που δημιουργούν, καθιστούν αφόρητη τη ζωή των περιοίκων, μέχρι τα ξημερώματα. Όλοι γνωρίζουν ότι μετά από κάποια ώρα, είναι αδύνατον να βρεθούν στην πλατεία για να την χαρούν οι κάτοικοι, αλλά και άλλοι φιλήσυχοι άνθρωποι. Όλοι γνωρίζουν ότι το αλκοόλ που ρέει, ακόμη και σε ανηλίκους, οδηγεί σε παραβατικές συμπεριφορές. Τα πολλά μπουκάλια που μαζεύονται κάθε πρωί μαρτυρούν τα έκτροπα της νύχτας και οι σκόρπιες σύριγγες επιβεβαιώνουν και τη χρήση ουσιών.

Το μόνο που λαμβάναμε πάντα ως απάντηση ήταν καλές προθέσεις, αλλά καμιά πράξη προς την κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος. Σαφώς και δεν έχουν παραβατική συμπεριφορά όλοι όσοι συναθροίζονται εκεί τα βράδια, το πρόβλημα όμως είναι υπαρκτό και σοβαρό και επαναλαμβάνουμε ότι το γνωρίζουν ΟΛΟΙ.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατεία αυτή δωρήθηκε από τον Σύλλογό μας για να αποτελέσει έναν ευχάριστο χώρο πρασίνου και αναψυχής, με παγκάκια και παιδικές χαρές, προς χάριν των κατοίκων της συνοικίας Αγίου Ιωάννου, παιδιών, μεγάλων και της νεολαίας και η επιθυμία όλων μας είναι να υπάρξει αλληλοσεβασμός, ασφάλεια και καλή συμπεριφορά στην επισκεψιμότητά της.

Ως Σύλλογος, που εκπροσωπεί τους κατοίκους της συνοικίας του Άη Γιάννη, παρακαλούμε να ληφθούν όλα αυτά τα μέτρα που απαιτούνται για την προστασία τους, ιδιαίτερα μάλιστα την επικίνδυνη αυτή περίοδο με την κρίση της πανδημίας, καθώς και για τους καλοκαιρινούς μήνες, φέτος και στο μέλλον.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet