Σύλλογος Γονέων ΠΑΙΣΔΑΠ: Αδιανόητη η πρόταση να κλείσει ο παιδικός σταθμός στην Τρωάδος
Φωτογραφία: google.com/maps
Αγία Παρασκευή

Σύλλογος Γονέων ΠΑΙΣΔΑΠ: Αδιανόητη η πρόταση να κλείσει ο παιδικός σταθμός στην Τρωάδος

Ενάντια στο κλείσιμο του παιδικού σταθμού στην οδό Τρωάδος στην Αγία Παρασκευή είναι ο Σύλλογος Γονέων ΠΑΙΣΔΑΠ, ο οποίος κάνει λόγο για μία «αδιανόητη πρόταση».

Ειδικότερα, ο Σύλλογος αναφέρει: «Τη Δευτέρα 16 Μαΐου, λίγες ώρες πριν την έναρξη του Δ.Σ των ΠΑΙΣΔΑΠ ενημερωθήκαμε για την αδιανόητη πρόταση της διοίκησης να κλείσει τον Ζ’ Παιδικό Σταθμό στην οδό Τρωάδος. Μία απόφαση που πλήττει άμεσα όλες τις οικογένειες του Δήμου, υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την προσχολική αγωγή.

Γιατί εδώ και χρόνια δεκάδες παιδιά μένουν έξω από τους παιδικούς σταθμούς κάθε Σεπτέμβρη και τώρα πάμε για περισσότερα. Με το κλείσιμο του Ζ’ Σταθμού χάνονται 50 θέσεις και θα μείνουν μόνο 380 σε έναν Δήμο με 1.850 παιδιά ηλικίας 4 χρονών και κάτω.

Γιατί θα καλεστούν οι σταθμοί στην Πάρου, Βορά, Αισώπου, Αφροδίτης και Λάδωνος να καλύψουν αυτές τις θέσεις, δημιουργώντας υπεράριθμα τμήματα, με αποτέλεσμα να χειροτερέψουν οι συνθήκες και το παιδαγωγικό έργο για όλα τα παιδιά και τους εργαζόμενους.

Γιατί θα αναγκαστούν οι γονείς, να επιβαρύνονται με τα έξοδα εγγραφής σε ιδιωτικούς σταθμούς και αν δεν έχουν τη δυνατότητα θα στερηθούν δεκάδες παιδιά τον ευεργετικό ρόλο τις προσχολικής αγωγής και τα τεράστια οφέλη στην ψυχική και σωματική τους ανάπτυξη.

Γιατί η περιοχή που καλύπτει ο Ζ’ Σταθμός θα μείνει χωρίς πρόσβαση σε σταθμό, με τους γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά ακόμα και χιλιόμετρα μακριά.

Ως γονείς, μας φαίνεται απίστευτο να ακούμε από τον πρόεδρο της διοίκησης των παιδικών σταθμών της πόλης μας ότι κερδίζουμε με το να κλείνουμε έναν παιδικό σταθμό.

Στη λογική των γονέων και με βάση τις ανάγκες των παιδιών μας:

  • Κέρδος είναι το άνοιγμα σχολικών μονάδων που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες εκπαίδευσης.
  • Κέρδος είναι το να μην μένει κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς.
  • Κέρδος είναι να καλυφθούν όλες οι απαραίτητες θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού με σταθερές σχέσεις εργασίας.

Το θέμα θα συζητηθεί σε έκτακτη σύσκεψη του Δ.Σ. των ΠΑΙΣΔΑΠ την Πέμπτη 19 Μαΐου, στις 18:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Καλούμε όλους τους γονείς και κατοίκους της πόλης μας να είναι παρόντες για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στο κλείσιμο του παιδικού σταθμού της οδού Τρωάδος και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας.

Όλοι μαζί μπορούμε να το αποτρέψουμε, όπως καταφέραμε να σταματήσουμε τις απολύσεις των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, έτσι και τώρα θα παλέψουμε να μην κλείσει ποτέ παιδικός σταθμός».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet