Σύλλογος Κοντόπευκου-Παραδείσου-Πευκακίων: Αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τις στοιχειώδεις ανάγκες της περιοχής μας
Κοινωνία

Σύλλογος Κοντόπευκου-Παραδείσου-Πευκακίων: Αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τις στοιχειώδεις ανάγκες της περιοχής μας

Για αδιαφορία της δημοτικής αρχής Αγίας Παρασκευής για τις στοιχειώδεις ανάγκες της περιοχής κάνει λόγο ο Σύλλογος Κοντόπευκου- Παραδείσου-Πευκακίων, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2023.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος Κοντόπευκου-Παραδείσου-Πευκακίων αναφέρει:

«Ο Σύλλογός μας, στην διαβούλευση του σχεδίου Τεχνικού Προγράμματος για το 2023 της προηγούμενης εβδομάδας, ήταν παρών και ανέπτυξε τους λόγους της αντίθεσής του στο σχέδιο.

Είναι προφανές πως η οικονομική στήριξη από τον προϋπολογισμό του κράτους είναι μικρή με αποτέλεσμα να ωθείται ο Δήμος είτε στην εκτέλεση λίγων έργων, είτε σε αύξηση των δημοτικών τελών είτε στην παράδοσή του σε ιδιωτικά κεφάλαια ώστε να κατασκευαστούν μερικά ακόμα από τα αναγκαία έργα. Αυτό οφείλει ο Δήμος να το αναδείξει και να σχεδιάσει τη διεκδίκηση αύξησης της κρατικής επιχορήγησης.

Ακολούθως βασικό σημείο της αντίθεσής μας η άνιση κατανομή των προς εκτέλεση έργων στις συνοικίες του Δήμου. Συγκεκριμένα ο κατάλογος έργων του 2023 στο μέρος που καταγράφει τα έργα κατασκευής κτηρίων και εγκαταστάσεων περιλαμβάνει 13 συγκεκριμένα έργα και από αυτά μόνο ένα στον Παράδεισο και κανένα στο Κοντόπευκο. Αλλά ακόμα και
αυτό που προβλέπεται στον Παράδεισο αφορά τον Ιόλα. Ο Ιόλας προβλέπεται να γίνει μουσείο, είναι έργο υπερτοπικό και δεν μπορεί να θεωρηθεί αντίστοιχο των υπολοίπων 12 έργων που είναι κατά κανόνα αναπλάσεις πλατειών και οδών.

Η εξαίρεση του Κοντόπευκου και του Παράδεισου από τα προς εκτέλεση έργα δεν είναι φαινόμενο σημερινό, το ίδιο έγινε και στο πρόγραμμα για το 2022. Είναι ακατανόητη για εμάς και για όλους τους κατοίκους του Κοντόπευκου και του Παράδεισου η αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τις στοιχειώδεις ανάγκες της περιοχής μας. Ζητάμε δικαιότερη κατανομή των έργων με την ένταξη στο τεχνικό πρόγραμμα και των παρακάτω έργων:

  1. Η συντήρηση της βιοκλιματικής.
  2. Η διαμόρφωση σε πλατεία, των ελεύθερων χώρων που είναι ιδιοκτησία του Δήμου, στο τρίγωνο της Θάλειας και στην Δερβενακίων και Τήνου.
  3. Την κατάλληλη διαμόρφωση των κληροδοτημάτων ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ και ΜΑΡΑΜΑΘΑ για την στέγαση πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
  4. Τη μέριμνα για να σταματήσει η δυσοσμία από τα φρεάτια των ομβρίων.
  5. Έργα υποδομής (αγωγοί ομβρίων, πεζοδρόμια, φωτισμός κ.λπ.) στην Γαρυττού.

Ελπίζουμε πως δεν θα αδιαφορήσετε για τις ανάγκες του Κοντόπευκου και του Παράδεισου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet