Τα σχολικά προβλήματα στην Αγ. Παρασκευή και οι προτάσεις για μεταβολές
Κοινωνία

Τα σχολικά προβλήματα στην Αγ. Παρασκευή και οι προτάσεις για μεταβολές

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής στη συνεδρίαση της 10ης Φεβρουαρίου 2016 συζήτησε το θέμα των μεταβολών σχολικών μονάδων για το 2016 και αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προτείνει στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας τα εξής:

  • Τη μη συγχώνευση – συνένωση – κατάργηση οποιουδήποτε σχολείου στην Αγία Παρασκευή.
  • Την ίδρυση δύο νέων νηπιαγωγείων στον Τσακό και στο Κοντόπευκο.

Το Συμβούλιο για την απόφασή του αυτή έλαβε υπόψη, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, ότι:

  • Η όποια συγχώνευση – συνένωση – κατάργηση οποιουδήποτε σχολείου θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, λόγω επιδείνωσης της αναλογίας μεταξύ διδασκόντων/διδασκομένων, που θα  προκληθεί από την αύξηση του αριθμού μαθητών στα υπόλοιπα και
  • το γεγονός ότι ήδη την τρέχουσα σχολική χρονιά υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός νηπίων στα νηπιαγωγεία, ενώ έμεινε εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας μεγάλος αριθμός προνηπίων.

Πάντως, η παραπάνω απόφαση δεν πέρασε χωρίς αντιδράσεις από την πλευρά της μειοψηφίας και ιδιαίτερα του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ανδρέα Γκιζιώτη, ο οποίος κατηγόρησε για -πολλοστή φορά- τη διοίκηση για «ελλειμματικό» διεκδικητικό πλαίσιο απέναντι στην κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι η δημοτική Αρχή έχει εγκαταλείψει το «γονεϊκό κίνημα» που τόσο «τιμούσε» στο παρελθόν.

Αφού περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση που επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα, ο κ. Α. Γκιζιώτης πρότεινε ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την προσχολική αγωγή ο Δήμος να διεκδικήσει τη δημιουργία τεσσάρων νηπίων, για να λάβει την απάντηση του κ. Παναγιώτη Γκόνη ότι θα πρέπει «να είμαστε σώφρονες» στις διεκδικήσεις μας, προσθέτοντας ότι οι όποιες προτάσεις θα πρέπει να διαθέτουν «αποτύπωση» των χώρων και χρηματοδοτικές μελέτες, που δεν υπάρχουν για τα δύο επιπλέον νηπιαγωγεία που προτείνει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet