Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου το 5ο θεματικό εργαστήριο της Ομάδας Ενεργών Πολιτών Αγίας Παρασκευής Αλλάζουμε
Κοινωνία

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου το 5ο θεματικό εργαστήριο της Ομάδας Ενεργών Πολιτών Αγίας Παρασκευής Αλλάζουμε

H «αυλαία» της δεύτερης μεγάλης δράσης αμφίδρομης επικοινωνίας της Ομάδας Ενεργών Πολιτών Αλλάζουμε, με θέμα  «Αλλάζουμε την καθημερινότητα των κατοίκων στην Αγία Παρασκευή», πέφτει την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής (Αρτέμωνος και Θρασυβούλου), με την πραγματοποίηση του 5ου θεματικού εργαστηρίου.

Εκεί, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, θα συζητηθούν τα συμπεράσματα από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις γειτονιές της πόλης σχετικά με μείζονα κοινωνικά θέματα και τα οποία καταγράφηκαν σε 384 εξειδικευμένα ερωτηματολόγια.

Στον ανοιχτό διάλογο που θα ακολουθήσει την παρουσίαση των συμπερασμάτων, στελέχη και τεχνοκράτες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα σχολιάσουν τα ευρήματα της έρευνας, αλλά και θα παρουσιάσουν καλές πρακτικές άλλων δήμων και φορέων, με κύριο στόχο τη διαμόρφωση μιας συνολικής πρότασης για τον Δήμο που θέλουμε.

Επίσης, δημότες και εκπρόσωποι φορέων της Αγίας Παρασκευής θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και παρατηρήσεις πάνω σε θέματα που έχουν κάνουν με την καθαριότητα, την επάρκεια και τη λειτουργία των κοινωνικών δομών, την εξυπηρέτηση των δημοτών, την ασφάλεια και τους χώρους πράσινου στην Αγία Παρασκευή.

Το 5ο θεματικό εργαστήριο ιδεών, με τον τίτλο «Πόλη έξυπνη, Πόλη ασφαλής», θα δομηθεί στις εξής 4 θεματικές ενότητες:

Ενότητα Α

Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας – σχολιασμός και βασικά συμπεράσματα της έρευνας ικανοποίησης των πολιτών σε θέματα καθημερινότητας.

Ενότητα Β

Άμεσος αποτελεσματικός Δήμος – Στρατηγικός σχεδιασμός και ψηφιακές εφαρμογές – Δήμος και πολίτες, μια σχέση αμφίδρομη σε καινοτόμο βάση.

Ενότητα Γ

Δήμος φιλικός για όλους – Μετακινήσεις, προσβασιμότητα, ασφάλεια και ισότιμες ευκαιρίες σε υψηλή ποιότητα ζωής για όλους.

Ενότητα Δ

Καθαρός και ευαισθητοποιημένος Δήμος – Δράσεις περιβαλλοντικές, δράσεις φιλοζωίας.

Σχετικά με την πραγματοποίηση του 5ου θεματικού εργαστηρίου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής και μέλος της Ομάδας Ενεργών Πολιτών Αλλάζουμε, Γιάννης Μυλωνάκης, δήλωσε:

«Την προηγούμενη βδομάδα ολοκληρώθηκε η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων της μεγάλης έρευνάς μας για την καθημερινότητα στον Δήμο Αγίας Παρασκευής. Χάρη στη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών, συγκεντρώθηκαν 384 ερωτηματολόγια. Έφτασε, λοιπόν, η ώρα να συζητήσουμε τα συμπεράσματα και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας στο 5ο θεματικό εργαστήριό μας.

»Γνωρίζοντας την αγάπη των συνδημοτών μας για την πόλη μας, τους απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση για τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη εκδήλωση και είμαστε βέβαιοι ότι η παρουσία τους θα συμβάλει θετικά τόσο στον διάλογο, όσο και στη διατύπωση προτάσεων που θα αλλάξουν τα δεδομένα για την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής στην Αγία Παρασκευή.

»Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μόνο μαζί μπορούμε να αναζητήσουμε τις λύσεις που θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Τίποτα δεν θα αλλάξει, αν δεν το αλλάξουμε εμείς». 

Μπορείτε να παρακολουθείτε τη δραστηριότητα του Αλλάζουμε στο allazoume.gr, στο Facebook, στο instagram και στο YouTube

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet