Τη χρήση βίας στην επέτειο του Πολυτεχνείου καταδικάζει το Δ.Σ. Αγ. Παρασκευής
Κοινωνία

Τη χρήση βίας στην επέτειο του Πολυτεχνείου καταδικάζει το Δ.Σ. Αγ. Παρασκευής

Ψήφισμα που καταδικάζει τη χρήση βίας από πλευράς κυβέρνησης σε φοιτητές κατά τις ημέρες του εορτασμού της 41ης επετείου του Πολυτεχνείου ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής κατά τη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014.

Ακολουθεί το ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής καταδικάζει την πρωτοφανή χρήση βίας, από τη μεριά της κυβέρνησης και των κατασταλτικών μηχανισμών, τις μέρες του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου σε βάρος των φοιτητών που αγωνίζονται ενάντια στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση του πανεπιστημίου.

Τα πρωτοφανή γεγονότα και η μεθόδευσή τους, όπως και η επιλογή να εκδηλωθεί αυτό το όργιο βίας τις μέρες του Πολυτεχνείου, ξύπνησαν μνήμες από την περίοδο της χούντας. Μνήμες που έγιναν εντονότερες με τη στάση των πρυτανικών αρχών που, όπως και στην περίοδο εκείνη, έσπευσαν να πρωτοστατήσουν στην καταστολή αντί να ταχθούν, ως όφειλαν, στο πλευρό των φοιτητών τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, με το ψήφισμά του, της 12/11/2014, (σ.σ. βλέπε δημοσίευμα Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για τα ζητήματα Παιδείας) ανάδειξε την κρισιμότητα του θέματος της παιδείας. Τονίζει και πάλι τη συμπαράσταση του στους αγώνες της νεολαίας και των εκπαιδευτικών και την κατηγορηματική καταδίκη κάθε προσπάθειας καταστολής από τη μεριά της κυβέρνησης. Τάσσεται σταθερά στο πλευρό της αγωνιζόμενης νεολαίας για τον κοινό στόχο, τη δημόσια δωρεάν παιδεία και την προστασία των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet