Τιμώντας τη μνήμη του Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης
Κοινωνία

Τιμώντας τη μνήμη του Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης

Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 8:30 π.μ., ο Σύλλογος Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής τιμά τη μνήμη του Εθνο-ιερομάρτυρος Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης και των συν αυτώ αναιρεθέντων κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Κατά την Κυριακή που προηγείται της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, η Εκκλησία μας τιμά κάθε χρόνο τη μνήμη του Εθνομάρτυρος Μητροπολίτου Σμύρνης Χρυσοστόμου. Την ίδια Κυριακή, τιμάται η μνήμη και των Μητροπολιτών Μοσχονησίων Αμβροσίου, Κυδωνιών Γρηγορίου, Ικονίου Προκοπίου και Ζήλων Ευθυμίου και των συν αυτοίς αναιρεθέντων κατά τη Μικρασιατικήν Καταστροφήν του 1922, όπως αναφέρεται στα Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος

Ο Σύλλογός μας, τιμώντας τη Μνήμη του Εθνο-ιερομάρτυρος Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης και των συν αυτώ αναιρεθέντων κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα παραστεί στην Θεία Λειτουργία του Ι. Ναού της Αγίας Παρασκευής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής θα θεωρήσει μεγάλη τιμή αν προσέλθετε στον Ι. Ναό την ως άνω αναγραφόμενη ημερομηνία και ώρα, προκειμένου να τιμήσουμε μαζί, τους εθνομάρτυρες, που εφέτος συμπληρώνονται 92 χρόνια από τον μαρτυρικό τους θάνατο από τους Τούρκους κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922.

Μετά Τιμής

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet