Τι απαντά ο δήμαρχος Β. Ζορμπάς για τα μέτρα του Δήμου Αγ. Παρασκευής κατά του «Covid-19»
Κοινωνία

Τι απαντά ο δήμαρχος Β. Ζορμπάς για τα μέτρα του Δήμου Αγ. Παρασκευής κατά του «Covid-19»

Απαντώντας σε διάφορα μηνύματα και προτάσεις για μέτρα που πρέπει να ληφθούν αυτό τον καιρό της κρίσης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, ενημερώνει για τα εξής:

  • Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση από τη διευθύντρια των Κοινωνικών Υπηρεσιών, Αντωνία Γκίνη, οι κοινωνικές δομές του Δήμου λειτουργούν ενισχυμένες από προσωπικό των Παιδικών Σταθμών και του ΚΑΠΗ, όπως μαγείρους, αυτοκίνητα, οδηγούς, καθαρίστριες κ.λπ., στελεχώνοντας το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Όλοι οι πολίτες που ζήτησαν βοήθεια στους τηλ. αριθμούς 210 6005571 και 210 6080300, εξυπηρετήθηκαν. Επίσης, σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Χαλανδρίου-Αγίας Παρασκευής (Σουλίου 62) παρέχεται δωρεάν συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη (Τμήμα ενηλίκων: 213 2037618, 213 2037637, 213 2037604 & 213 2037632. Παιδοψυχιατρικό τμήμα: 213 2037628 & 213 2037629).
  • Κάποιο περιστατικό που ανακοινώθηκε στο διαδίκτυο για το Κοινωνικό Φαρμακείο αφορούσε άτομο που ζητούσε φάρμακο το οποίο, όμως, δεν μπορούσε να δοθεί χωρίς ειδική συνταγή ιατρού (κόκκινη συνταγή).
  • Το Κοινωνικό Μαγειρείο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργούν κανονικά. Το Μαγειρείο είναι στελεχωμένο με δύο επιπλέον μαγείρους από τους Παιδικούς Σταθμούς, και το Παντοπωλείο  είναι έτοιμο να μοιράσει τρόφιμα για το Πάσχα.
  • Προσλαμβάνονται 30 εργαζόμενοι με 4μηνη σύμβαση για την καθαριότητα και 4 εργαζόμενοι στην Πολιτική Προστασία.
  • Επειδή γίνεται πολλή συζήτηση για τα τροφεία των Παιδικών Σταθμών, τα προγράμματα του ΠΑΟΔΑΠ κ.λπ., επισημαίνεται ότι τα οικονομικά ζητήματα θα τακτοποιηθούν μόλις λήξει ο «συναγερμός» και επαναλειτουργήσουν οι συγκεκριμένες δομές του Δήμου. «Εάν βέβαια, κάποιος συνάδελφος γνωρίζει πότε θα επαναλειτουργήσουν, ας μας ενημερώσει να πάρουμε απόφαση σήμερα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.
  • Η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου έχει αναστείλει όλες τις προσαυξήσεις, εισπράξεις, ρυθμίσεις, οι οποίες δεν χάνονται. Εάν χρειαστεί απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου θα ληφθεί, όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
  • Ο Δήμος δεν έχει καταγεγραμμένους άστεγους, ούτε Ρομά.
  • Δημοτικά τέλη, κυλικεία εντός σχολικών μονάδων ή οτιδήποτε άλλο ενοικιάζει ο Δήμος προς τρίτους, όλα θα εξετασθούν, όταν λήξουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί και επανέλθουμε στην κανονικότητα.
  • Έχουν ξεκινήσει και επαναλαμβάνονται σε εβδομαδιαία βάση, οι απολυμάνσεις σε δημοτικούς χώρους που κινείται κόσμος και εργαζόμενοι, καθώς και η απολύμανση – πλύσιμο των κάδων σκουπιδιών. Οι απολυμάνσεις στα υπόλοιπα δημοτικά κτήρια (σχολεία, παιδικοί σταθμοί) θα γίνουν μόλις υπάρξει ενημέρωση για την επαναλειτουργία τους.

Επίσης, ο δήμαρχος ευχαριστεί τους εργαζομένους του Δήμου «για τον απαράμιλλο ζήλο που δείχνουν για την εξυπηρέτηση των πολιτών». Ακόμη, ευχαριστεί τους δημοτικούς συμβούλους που με προτάσεις τους έθεσαν πολλά θέματα εν μέσω της πανδημίας και τους διαβεβαιώνει ότι τις άκουσε προσεκτικά, προσθέτοντας ότι «έχουσιν γνώσιν οι φύλακες».  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet