Τι ζητεί η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής για να μη χαθεί το ακίνητο των πρώην Εκπαιδευτηρίων Μακρή
Κοινωνία

Τι ζητεί η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής για να μη χαθεί το ακίνητο των πρώην Εκπαιδευτηρίων Μακρή

Άμεση, κατεπείγουσα και κατά προτεραιότητα ανάγκη να αντιμετωπιστεί το θέμα της χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης του Ο.Τ. 119 (πρώην Εκπαιδευτήρια Μακρή) θέτει το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής.

Ο Σύλλογος ζητεί άμεσα:

  • Από τη δημοτική αρχή να υλοποιήσει τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου υπέρ της απαλλοτρίωσης του Ο.Τ. 119 (πρώην Εκπαιδευτήρια Μακρή), όπως οφείλει και είναι υποχρεωμένη να πράξει.
  • Από τους επικεφαλής και όλους τους δημοτικούς συμβούλους της πόλης να συνεχίσουν την προσπάθεια και τον αγώνα για να μη χαθεί το τελευταίο οικόπεδο, μοναδικό και κατάλληλο για σχολική στέγη στην πάνω περιοχή.
  • Από τον δήμαρχο να σεβαστεί τις δεσμεύσεις του και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατοχύρωση της χρηματοδότησης για την απαλλοτρίωση του ακινήτου (δεσμεύσεις έναντι των επικεφαλής και της Ένωσης την Τετάρτη 14/12/2022, στη συνέχεια την Παρασκευή 16/12/2022, στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και τέλος την Τετάρτη 21/12/2022, στην Ένωση).

Ο Σύλλογος υπενθυμίζει ότι εκκρεμούν δύο προσφυγές της ιδιοκτήτριας προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, οι οποίες θα εκδικαστούν στις 6/2/2023 (για την ακύρωση της απόφασης κήρυξης της απαλλοτρίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου – Απόφ. Νο. 87/2021 του Δημοτικού Συμβουλίου) και 8/2/2023 (για την αναίρεση της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών 1334/2021).

Επίσης, υπογραμμίζει ότι «τις όποιες αστοχίες, παραλείψεις ή ολιγωρίες εκ μέρους της διοίκησης τις πληρώνει η πόλη και στην προκειμένη περίπτωση τα παιδιά αυτής της πόλης. Θέλει η σημερινή δημοτική αρχή να μείνει στην ιστορία ως εκείνη στη θητεία και στην ευθύνη της οποίας χάθηκε το τελευταίο κατάλληλο οικόπεδο για σχολείο στην πάνω περιοχή;».

Και η ανακοίνωση του Συλλόγου καταλήγει:

«Δεν ζητάμε παλάτια και πολυτέλειες. Δεν διαπραγματευόμαστε το μέλλον των παιδιών μας. Ζητάμε την ανέγερση και λειτουργία του 12ου Δημοτικού Σχολείου και ενός νηπιαγωγείου για τα παιδιά της πόλης μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet