Παράπονα και 6 ερωτήματα από τον Σύλλογο Κατοίκων Τσακού προς τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Παράπονα και 6 ερωτήματα από τον Σύλλογο Κατοίκων Τσακού προς τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής

Ο Σύλλογος Κατοίκων Τσακού Αγίας Παρασκευής δημοσιοποιεί την επιστολή που έστειλε στον δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, μέσω της οποίας ενημερώνει τη δημοτική αρχή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι διαμένουν στο συγκεκριμένο κομμάτι της πόλης.

Ειδικότερα, η διοίκηση του Συλλόγου σημειώνει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Σας απευθύνουμε αυτό το υπόμνημα-ανοιχτή επιστολή, προκειμένου να θέσουμε υπόψη σας για μια ακόμη φορά τα παρακάτω σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής του Τσακού, όπως αυτά επικαιροποιήθηκαν στην συγκέντρωση-συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας, τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, με την παρουσία των κατοίκων, επικεφαλής των παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Στην συγκέντρωση-συζήτηση εκφράστηκε από όλους τους συμμετέχοντες η σοβαρή τους ανησυχία για την πορεία των θεμάτων που απασχολούν την περιοχή μας και αφορούν:

  • Την παιδεία-σχολική στέγη (απαλλοτρίωση Ο.Τ. 119, πρώην σχολεία Μάκρη για την ανέγερση του 12ου Δημοτικού Σχολείου).
  • Την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας και του Δημοτικού Ιατρείου του Τσακού με την ταυτόχρονη μετεγκατάσταση του σε άλλον σύγχρονο και προσβάσιμο από τους κατοίκους χώρο.
  • Την αξιοποίηση ελεύθερων χώρων, με απαλλοτρίωση του Ο.Τ. 118 και απόδοση του στους κατοίκους ως χώρο πράσινου και αναψυχής. Διεκδίκηση από το υπουργείο Γεωργίας, του κτηρίου του υπουργείου στην οδό Αιτωλίας και την αξιοποίηση του από τον Δήμο, είτε για κέντρο πολιτισμού, που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή μας και ο Δήμος γενικότερα, είτε για στέγαση υπηρεσιών του Δήμου, η εγκατάσταση σχολικών μονάδων κ.λπ.
  • Το περιβάλλον: Υμηττός, λόφος Τσακού, έκταση υπουργείου Γεωργίας στην οδό Νεαπολέως.
  • Tην καθημερινότητα του πολίτη με έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet