Το Δίκτυο Ανταλλαγής ευχαριστεί τους πολίτες για τη συμβολή τους
Κοινωνία

Το Δίκτυο Ανταλλαγής ευχαριστεί τους πολίτες για τη συμβολή τους

Τον «απολογισμό» του για το έτος 2014 κάνει το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής και ευχαριστεί όλους όσους συνεισέφεραν στις δράσεις αλληλεγγύης που υλοποίησε.

Με το σύνθημα «Κανείς δεν είναι μόνος του. Είμαστε όλες και όλοι μαζί» το Δίκτυο εύχεται ένα ευτυχισμένο 2015 και καλεί όλους να ενισχύσουν, με ιδέες, απόψεις, συμμετοχή, την αποτελεσματικότητά του, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ευχαριστήρια ανακοίνωση.

Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγίας ΠαρασκευήςΤο Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής ευχαριστεί όλες και όλους τους συμπολίτες/ τισσες, οι οποίοι το 2014 συμμετείχαν στις δράσεις του, συμβάλλοντας στην προσπάθειά του να αποτελεί μια αποτελεσματική συλλογικότητα της πόλης μας, προκειμένου να αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις από την πρωτόγνωρη και πολυεπίπεδη κρίση που όλοι βιώνουμε.   

Με τις δράσεις «Χωρίς Μεσάζοντες» έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες οικογένειες να προμηθευτούν ποιοτικά και σε χαμηλές τιμές προϊόντα, απευθείας από παραγωγούς, και να βοηθήσει οικογένειες με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, διανέμοντάς τους προϊόντα που μας διέθεσαν οι παραγωγοί για αλληλεγγύη.

Τις θεατρικές παραστάσεις που διοργάνωσε, για μικρούς και μεγάλους, παρακολούθησαν εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι συμπολίτες-τισσες, συνεισφέροντας με τρόφιμα για οικογένειες με ανάγκη και φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας.

Η συλλογή φαρμάκων από τα φαρμακεία της πόλης μας και τροφίμων από τα σούπερ μάρκετ δόθηκαν στα ιδρύματα «Φιλοθέη Αθηναία» και «Πέταγμα» για να καλύψουν ανάγκες τους, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο και σε άλλους φορείς να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για τα ιδρύματα της πόλης.

Το διήμερο για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η πρωτοβουλία για την ανταλλαγή βιβλίων και η συζήτηση με τον ψυχίατρο Ν. Σιδέρη ήταν μια πρώτη προσπάθεια για να έρθουμε πιο κοντά με τους γονείς και τους μαθητές.

Παράλληλα, ξεκινήσαμε να στηρίζουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, το Κέντρο Κράτησης Ανηλίκων Αυλώνα, με είδη που έχουν ανάγκη τα παιδιά, κυρίως όμως με τη φυσική παρουσία μας στο Κέντρο, πιστεύοντας ότι όλα τα παιδιά πρέπει να βρίσκουν από την κοινωνία κατανόηση και συμπαράσταση, προκειμένου να κερδίσουν το στοίχημα με τη ζωή.

Επίσης, στην προσπάθειά μας να βρίσκουμε αποτελεσματικές λύσεις για τη στήριξη ανέργων και άστεγων έχουμε προκηρύξει Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος με θέμα συναφές με την Αλληλεγγύη, ο οποίος παραμένει ανοικτός μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2015, με στόχο την έκδοση βιβλίου με τα καλύτερα διηγήματα, το οποίο θα διακινηθεί από ανέργους και άστεγους. 

Τέλος, τα ελεύθερα μαθήματα παραδοσιακών χωρών, γιόγκα κ.ά, καθώς και η πρώτη μας κινηματογραφική προβολή, που ολοκλήρωσαν τη χρονιά που έφυγε, αποτελούν την παρακαταθήκη για ένα δυναμικό ξεκίνημα το 2015, το οποίο ελπίζουμε ότι θα συνοδευτεί με την υλοποίηση της απόφασης  παραχώρησης μόνιμου χώρου από τον Δήμο.

Το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής σας εύχεται ευτυχισμένο το 2015 με υγεία, ελπίδα και αλληλεγγύη και σας καλεί να συμβάλλετε με τις απόψεις, τις ιδέες και τη συμμετοχή σας στην αναβάθμιση του ρόλου του στην πόλη μας και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς του.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet