Το ΙΝΚΑ Αγίας Παρασκευής μας συμβουλεύει για τις αγορές των Χριστουγέννων
Κοινωνία

Το ΙΝΚΑ Αγίας Παρασκευής μας συμβουλεύει για τις αγορές των Χριστουγέννων

Ενόψει των εορταστικών αγορών στις οποίες θα προβούν οι καταναλωτές και αυτά τα Χριστούγεννα, το ΙΝΚΑ Αγίας Παρασκευής (Ινστιτούτο Καταναλωτών) συμβουλεύει τους καταναλωτές τι να προσέχουν.

Συγκεκριμένα το Ινστιτούτο συστήνει:

  • Καταγράψτε τις ανάγκες σας: Πριν βγείτε στην αγορά θα πρέπει να έχετε αξιολογήσει και καταγράψει τις ανάγκες σας. Δίχως ανάλογη προετοιμασία, το πιθανότερο είναι να αγοράσετε κάτι το οποίο μάλλον περιττό θα κριθεί παρά ουσιαστικά χρήσιμο και αναγκαίο.
  • Να αντιμετωπίζετε με επιφυλακτικότητα τις  εκπτώσεις που προσφέρουν τα καταστήματα. Να εξετάζετε πάντα την ποιότητα και την τιμή των προϊόντων αυτών καθώς και να συγκρίνετε τις τιμές των ιδίων προϊόντων από κατάστημα σε κατάστημα πριν προβείτε στην επιθυμητή αγορά.
  • Μην αγοράζετε προϊόντα επειδή είναι φθηνά: Τέτοια λογική μπορεί να αποβεί μοιραία για την υποτιθέμενη σωστή διαχείριση χρήματος που θέλουμε να κάνουμε. Τα προϊόντα θα είναι περιττά όσο φθηνά κι αν είναι.
  • Προτιμάτε εποχιακά είδη: Κατά την περίοδο των εορτών, μπορείτε να επωφεληθείτε κυρίως από εποχιακά είδη (ένδυσης υπόδησης), τα οποία θα τα βρείτε φθηνότερα παρά από είδη οικιακής χρήσεως, ηλεκτρονικές συσκευές, εξοπλισμό, έπιπλα.
  • Πιστωτικές Κάρτες: Η υπερχρέωση πλέον αυτών των καρτών αποτελεί τη μεγαλύτερη πληγή για τα περισσότερα νοικοκυριά.
  • Απόδειξη: Μην ξεχνάτε ποτέ να ζητάτε την απόδειξη που συνοδεύει τις αγορές σας.
  • Σε περίπτωση Προβλήματος στις Αγορές σας επικοινωνήστε με το 1520 της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή ή με το 11711 του ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος.

Ολοκληρώνοντας τις συμβουλές προς τους καταναλωτές, το ΙΝΚΑ Αγίας Παρασκευής τους εύχεται «Καλές Γιορτές».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet