Αγία Παρασκευή: Πεταμένα ρούχα σε δημόσιους χώρους – Πώς να τα συγκεντρώσουμε σωστά
Κοινωνία

Αγία Παρασκευή: Πεταμένα ρούχα σε δημόσιους χώρους – Πώς να τα συγκεντρώσουμε σωστά

Το φαινόμενο των πεταμένων ρούχων σε δημόσιο χώρο παρατηρείται στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, καθώς άγνωστοι αφήνουν είδη ένδυσης χύμα ή συσκευασμένα σε σακούλες, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή.

Η δημοτική αρχή αναφέρει σχετικά:

«Υποθέτουμε πως οι άνθρωποι πίσω από αυτές τις κινήσεις στην καλύτερη περίπτωση επιδιώκουν να βοηθήσουν συνανθρώπους τους σε ανάγκη. Στην πραγματικότητα, τέτοιες κινήσεις δυστυχώς ρυπαίνουν την πόλη και υποβαθμίζουν την εικόνα της. Επίσης, ρυπαίνονται και καταστρέφονται και τα ίδια τα ρούχα από εναπόθεση σκουπιδιών επάνω σε αυτά ή από αδέσποτα ζώα. 

Για την ορθή συλλογή χρησιμοποιημένων ρούχων ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έχει τοποθετήσει κόκκινους κάδους σε 30 σημεία της πόλης, σε συνεργασία με την εταιρεία RECYCOM. Τα ρούχα που απορρίπτονται εκεί αξιοποιούνται πλήρως, είτε με τη μέθοδο της επαναχρησιμοποίησης είτε με τη μέθοδο της ανακύκλωσης.

Ενθαρρύνουμε τους πολίτες που έχουν ρούχα για δόσιμο, να χρησιμοποιούν αυτούς τους κάδους και να μην τα αφήνουν εκτός των κάδων ή σε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο σημείο».

Οδηγίες για τη χρήση των κόκκινων κάδων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet