Το 2ο ΕΠΑΛ Αγ. Παρασκευής ταξιδεύει στο Βερολίνο με το Erasmus+
Κοινωνία

Το 2ο ΕΠΑΛ Αγ. Παρασκευής ταξιδεύει στο Βερολίνο με το Erasmus+

Το 2ο ΕΠΑΛ Αγίας ΠΑρασκευής τη σχολική χρονιά 2018-19 υλοποιεί, για πρώτη φορά, πρόγραμμα κινητικότητας ERASMUS+. Το πρόγραμμα  αφορά στη μετάβαση στη Λευκωσία της Κύπρου τον  Δεκέμβριο 2018 και στο Βερολίνο της Γερμανίας τον Απρίλιο 2019, δύο διαφορετικών ομάδων μαθητών του σχολείου με συνοδούς καθηγητές, για χρονικό διάστημα 15 ημερών κάθε φορά. Οι μαθητές θα εκπαιδευτούν σε εγκαταστάσεις του φορέα υποδοχής σε κάθε χώρα και όλα τα έξοδα της αποστολής καλύπτονται από το πρόγραμμα ERASMUS+ .

Το παρόν σχέδιο αφορά στην κινητικότητα μαθητών της επαγγελματικής εκπαίδευσης του 2ου ΕΠΑΛ Αγίας ΠΑρασκευής στο Βερολίνο της Γερμανίας. Στο σχέδιο θα συμμετάσχουν 18 μαθητές και 2 συνοδοί καθηγητές, οι οποίοι για  διάστημα 15 ημερών θα μεταβούν στη Γερμανία. Η ροή θα υλοποιηθεί από τις 02/04/2019 έως τις 16/04/2019.

Συγκεκριμένα, το 2ο ΕΠΑΛ Αγίας ΠΑρασκευής θα μεταβεί στο Βερολίνο της Γερμανίας στις εγκαταστάσεις του φορέα UVEGmdH, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου κινητικότητας για το πρόγραμμα Erasmus+ 2018, Δράση ΚΑ1, με κωδ.2018-1-EL01-KA102-046969 και τίτλο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣE ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ» (Integrated energy intervention in building installations).

Το περιεχόμενο του προγράμματος αναφέρεται στα περιβαλλοντικά κριτήρια υψηλών απαιτήσεων βιοκλιματικού σχεδιασμού των κτηρίων και στις διαδικασίες ελαχιστοποίησης της ενεργειακής κατανάλωσης για όλο τον κύκλο της ζωής τους, από την κατασκευή τους και τη λειτουργία τους μέχρι και την αποδόμησή τους. Η εξειδικευμένη αυτή γνώση στα ανωτέρω θέματα θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα σε όλη τη διαδικασία της δόμησης και θα προωθήσει την εφαρμογή μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας, την ενσωμάτωση ανανεώσιμων πηγών και την επίτευξη υψηλής περιβαλλοντικής ποιότητας στον κτιριακό τομέα.

Το πρόγραμμα έχει σκοπό να εκπαιδεύσει και να εξειδικεύσει τους συμμετέχοντες στον Βιοκλιματικό Σχεδιασμό των Κτηρίων και στις τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας, ώστε να συμβάλλουν ενεργά στην άμεση εφαρμογή των οδηγιών της Ε.Ε. σχετικά με την Ενεργειακή Απόδοση των Κτηρίων, την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα θεωρητικά, καθώς και τα εργαστηριακά μαθήματα, θα διεξάγονται από καταρτισμένους καθηγητές και εξαίρετους επαγγελματίες, στις άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις των εργαστηρίων του φορέα υποδοχής και θα αφορούν:

  • Βιοκλιματικό σχεδιασμό κτηρίων.
  • Βιοκλιματικό σχεδιασμό χώρων εξωτερικού περιβάλλοντος.
  • Ολοκληρωμένο σχεδιασμό κτηρίων-Ενεργειακή απόδοση κτηρίων.
  • Ποιότητα Θέρμανσης και Ψύξης κτηρίων-Συμβατικές και βιοκλιματικές μέθοδοι.
  • Αερισμό εσωτερικού περιβάλλοντος-Ειδικά θέματα ενεργειακής απόδοσης κτηρίων.
  • Γεωθερμία και ενδοδαπέδια ψύξη.
  • Ολοκληρωμένη ενσωμάτωση ΑΠΕ στον σχεδιασμό του κτηρίου.
  • Φωτισμό.
  • Παραγωγή ενέργειας.

Το σχέδιο περιλαμβάνει πρακτική επίσκεψη εργασίας πέντε ημερών στις κάτωθι εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις:

  • Εργαστηριακά μαθήματα στις εγκεκριμένες εγκαταστάσεις του οργανισμού υποδοχής, σύμφωνα με όσα διδάχθηκαν στη θεωρητική εκπαίδευση.
  • RENAC (http://www.renac.de). Η Ακαδημία, με έδρα το Βερολίνο, είναι ένας από τους κορυφαίους διεθνείς φορείς παροχής κατάρτισης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας  στα κτήρια.
  • INHABITAT (www.inhabitat.com). Η εταιρεία ασχολείται με τον σχεδιασμό, την παρακολούθηση των καινοτομιών στην τεχνολογία, τις πρακτικές και τα υλικά που χρησιμοποιεί στην αρχιτεκτονική για το σχεδιασμό ευφυών και βιώσιμων κτηρίων ενέργειας.
  • P2MBERLIN (www.p2mberlin.de), ένας από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών στην αγορά στον τομέα της έξυπνης διαχείρισης κτηρίων για τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης μέσω του RES.
  • ETERNIT (www.eternit.de). Η εταιρεία είναι κορυφαίος κατασκευαστής σε προϊόντα για την υλοποίηση ενός ενεργειακά αποδοτικού κτηρίου. Η εταιρεία παράγει προϊόντα και συστήματα για στέγες και προσόψεις φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές επισκέψεις και περιηγήσεις στο Βερολίνο και στη Δρέσδη ώστε οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τη χώρα υποδοχής.

Στις  εγκαταστάσεις UVE θα είναι η τελική συνάντηση και η αξιολόγηση του προγράμματος. Ο φορέας υποδοχής θα παράσχει πιστοποιητικά κατάρτισης σε όλους τους συμμετέχοντες, για το πρόγραμμα κινητικότητας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet