Τρικυμία εν… πισίνα στην Αγία Παρασκευή
Κοινωνία

Τρικυμία εν… πισίνα στην Αγία Παρασκευή

Μπορεί το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής, στη συζήτηση της Δευτέρας 28 Μαρτίου, να ήταν η 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του 2022, ωστόσο ο καβγάς έγινε για την κατασκευή του κολυμβητηρίου που εκκρεμεί για δεκαετίες…

Ένα σχέδιο-πρόθεση κατασκευής που έχει περάσει από πολλά… κύματα, χωρίς ωστόσο να έχει αλλάξει σε κάτι την εικόνα ντροπής στην καρδιά της πόλης, όπου παραμένει το σκάμμα των αρχικών εργασιών μέχρι σήμερα.

Πρόσφατα το θέμα ανακινήθηκε από πλευράς δημοτικής αρχής, η οποία -όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπά– θα επιχειρήσει να κατασκευάσει ένα κολυμβητήριο με πισίνα διαστάσεων 50Χ25, αξιοποιώντας τον νόμο περί αποπεράτωσης αυθαιρέτων, προκειμένου, όπως εξήγησε, να υπερκερασθούν διάφορα γραφειοκρατικά εμπόδια.

Την ίδια στιγμή ο κ. Ζορμπάς κατηγόρησε πολλές φορές την αντιπολίτευση ότι προβάλλει προσκόμματα στην κατασκευή του κολυμβητηρίου, προκειμένου «να μη γίνει κανένα έργο στην πόλη», ενώ απέρριψε την πρόταση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανδρέα Γκιζιώτη -με την οποία συμφώνησαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις- να υπάρξει μια συνάντηση των επικεφαλής, μαζί με κάποιους τεχνικούς, προκειμένου να εξεταστεί διεξοδικά το έργο και κυρίως η βιωσιμότητά του.

Ακριβώς στο θέμα της βιωσιμότητας εστιάστηκαν οι κυριότερες ενστάσεις από πλευράς των αντιπολιτευτικών παρατάξεων, οι οποίες -με τη σειρά τους- κατηγόρησαν τον δήμαρχο ότι ανακινεί το θέμα του κολυμβητηρίου για προεκλογικούς λόγους και ότι ουσιαστικά δεν έχει καμία διάθεση να προχωρήσει στην κατασκευή του έργου.

Έτσι, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νίκη των Πολιτών Γιάννης Σταθόπουλος θύμισε στον κ. Ζορμπά ότι άλλα σχέδια είχε για τον συγκεκριμένο χώρο και «διαφήμιζε» στα προεκλογικά φυλλάδιά του και άλλα πάει να υλοποιήσει σήμερα. Επίσης, του ζήτησε να βασιστεί για την κατασκευή του κολυμβητηρίου στην υφιστάμενη μελέτη που υπάρχει (στατική και βιωσιμότητας), η οποία αναφέρεται σε πισίνα διαστάσεων 33Χ25.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέα Αρχή Γιώργος Οικονόμου δήλωσε ότι η παράταξή του συμφωνεί με την κατασκευή κολυμβητηρίου, αλλά διαφωνεί με «την αυθαιρεσία και αποσπασματικότητα» της πρότασης του δημάρχου, ο οποίος για άλλη μια φορά επιχειρεί να παραβιάσει τη νομιμότητα, αλλά και να αγνοήσει τη βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Γιάννης Μυλωνάκης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αλλάζουμε – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής, κατηγόρησε τον κ. Ζορμπά ότι ήταν αυτός που ακύρωσε έτοιμο διαγωνισμό για το κολυμβητήριο, που είχε ολοκληρωθεί το 2013, και έγινε υπεύθυνος να χαθεί κονδύλι που είχε εξασφαλιστεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, ζήτησε από τον δήμαρχο, εάν επιμένει στην πρόταση για 50άρα πισίνα, να φέρει μελέτη βιωσιμότητας που να δείχνει πόσο θα στοιχίζει ετησίως η συντήρησή της.

Ο Ανδρέας Γκιζιώτης εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις «χωρίς νόημα αντεγκλήσεις» επί του θέματος, καλώντας ταυτόχρονα τη δημοτική αρχή να αναρωτηθεί τι έχει συμβεί σε άλλους δήμους με τη λειτουργία αντίστοιχων κολυμβητηρίων, αλλά και να λάβει υπόψη της τον τρόπο που θα συντηρηθεί ένα κολυμβητήριο στην πόλη. Άφησε δε να εννοηθεί ότι δεν είναι καθόλου βέβαιος ότι και σε αυτήν την περίπτωση δεν θα αναζητηθεί η εύκολη λύση του ιδιώτη, για να συντηρήσει τον χώρο…

Ο δήμαρχος, από την πλευρά του, επέμεινε ότι είναι στις προθέσεις του να δώσει ένα τέλος στην υπόθεση του κολυμβητηρίου, ότι η βιωσιμότητά του θα διασφαλιστεί, προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτό δεν είναι η προτεραιότητά του, «ούτε αφορά τόσο τους πολίτες», όσο το να ολοκληρωθεί το έργο. Άποψη η οποία προκάλεσε ποικίλα αρνητικά σχόλια από πλευράς αντιπολίτευσης.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση για συνάντησή του με τους επικεφαλής των παρατάξεων για το έργο, είπε ότι «αυτοί θα ενημερωθούν, μαζί με τους πολίτες, σε ανοιχτή συνεδρίαση, όταν θα είμαστε έτοιμοι»…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet