Φυσάει Κόντρα: Απελευθέρωση των 5 συλληφθέντων διαδηλωτών
Κοινωνία

Φυσάει Κόντρα: Απελευθέρωση των 5 συλληφθέντων διαδηλωτών

Την απελευθέρωση πέντε συλληφθέντων – κατοίκων της Αγίας Παρασκευής ζητεί η δημοτική παράταξη Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης, το πρωί της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου 2015, με εισβολή στις οικίες τους, κατόπιν εντάλματος από τις ιταλικές αρχές, καθώς οι συλληφθέντες είχαν συμμετάσχει σε διαδήλωση της Πρωτομαγιάς 2015 στο Μιλάνο.

Η παράταξη καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, στις 10 το πρωί, στον Άρειο Πάγο, για την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Απελευθέρωση τώρα των συλληφθέντων διαδηλωτών

Η δημοτική παρέμβαση Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα όσα πρωτοφανή διαδραματίζονται από το πρωί της 12/11: Η Ελληνική Αστυνομία ξημερώματα, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, πραγματοποίησε αιφνίδιες εισβολές στα σπίτια πέντε φοιτητών και εργαζομένων, κατοίκων της Αγίας Παρασκευής οι οποίοι συλλαμβάνονται κατόπιν εντάλματος από τις ιταλικές αρχές. Με αφορμή την προσαγωγή τους σε καφετέρια στο Μιλάνο στις 2/5, μια μέρα μετά την απεργία της Πρωτομαγιάς, οι ιταλικές αρχές ζητούνε την έκδοση τους.

Με βάση συμφωνίες που αφορούν εγκληματίες που έχουν διαπράξει βαρύτατα ποινικά αδικήματα συλλαμβάνουν νέους αγωνιστές που το μόνο «έγκλημά» τους ήταν η συμμετοχή σε διαδήλωση της Πρωτομαγιάς, χωρίς κανένα στοιχείο και απόδειξη.

Είναι προφανές πως στη χώρα μας αλλά και σε όλη την Ε.Ε. (που κάποιοι εξακολουθούν να αποκαλούν «των λαών» και της δημοκρατίας…) ξετυλίγεται επιχείρηση τρομοκρατίας και καταστολής απέναντι σε όποιους αντιστέκονται στη βάρβαρη πολιτική τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ

Καλούμε κάθε συλλογικότητα της πόλης αλλά και σε όλη τη χώρα σε κινητοποίηση για να μην περάσει η πρωτοφανής αυτή συνωμοσία.

13/11, όλοι /ες στις 10 π.μ. στον Άρειο Πάγο να απαιτήσουμε την άμεση απελευθέρωση των πέντε συλληφθέντων!

 Υ.Γ. Όσο για το «αίτημα έκδοσης», μια κουβέντα μόνο προς την ελληνική κυβέρνηση: ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ!

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet