Φυσάει Κόντρα: Καταδικάζουμε τον κυβερνητικό αστυνομικό αυταρχισμό
Κοινωνία

Φυσάει Κόντρα: Καταδικάζουμε τον κυβερνητικό αστυνομικό αυταρχισμό

Ανακοίνωση καταδίκης του «κυβερνητικού αστυνομικού αυταρχισμού» εξέδωσε η δημοτική κίνηση Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή.

Η κίνηση επισημαίνει τα εξής:

Σε μια περίοδο που οι προεκλογικές εξαγγελίες του κυβερνώντος κόμματος αποδεικνύονται απατηλές υποσχέσεις (φοροαπαλλαγές, «Μακεδονικό» κ.λπ.), η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να αναπληρώσει την απογοήτευση των οπαδών της με εντατική εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη», υποσχόμενη «πάταξη της ανομίας». Φυσικά, ως ανομία εννοεί μόνο το τσάκισμα οποιουδήποτε πολιτικού ή κοινωνικού χώρου και οργανωμένης δύναμης αντιδρά στην εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών της και αντιστέκεται στη νεοφιλελεύθερη επιδρομή της ενάντια στη νεολαία και τους εργαζόμενους. Αντίθετα, η ανομία που απολαμβάνουν οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου (τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομήχανοι, εργοδότες, μηντιάρχες) όχι απλά δεν περιορίζεται, αλλά αντίθετα εδραιώνεται και ισχυροποιείται – με χαρακτηριστικό παράδειγμα την σκανδαλώδη ασυλία των τραπεζιτών ή τις νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο!

Η εκστρατεία «πάταξης της ανομίας» γίνεται αφορμή για την επιβολή καθεστώτος κατασταλτικής ανομίας, αυταρχισμού και τρομοκρατίας, κατά παράβαση κάθε νόμου και του ίδιου του Συντάγματος, η οποία επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα! Με την κάλυψη των ΜΜΕ (ιδιωτικών και δημόσιων), τα οποία λειτουργούν σαν ασύδοτος προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης, επιχειρείται η επιβολή ενός πέπλου σιωπής και συγκάλυψης των αυθαιρεσιών, λοιδορίας όσων αντιδρούν σε αυτές και δημιουργίας φανταστικών τρομακτικών εχθρών στο ευρύ κοινό, ώστε αυτό να νομιμοποιήσει το αστυνομικό πογκρόμ!

Το Φυσάει Κόντρα καταδικάζει το κρεσέντο κρατικής βίας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εναντίον μιας σειράς αγωνιζόμενων χώρων, αλλά και δραστηριοτήτων που απλά αποτελούν πόλο έλξης της νεολαίας. Το τελευταίο διάστημα είχαμε:

  • Εκκενώσεις καταλήψεων στέγης προσφύγων.
  • Αυταρχικές έρευνες σε night club.
  • Συλλήψεις και εξευτελισμούς αφισοκολλητών.
  • Σεξιστικές απειλές κατά συλληφθέντων ή και απλών περαστικών.
  • Ελέγχους ανηλίκων σε κινηματογράφους.
  • Εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ και βίαιη καταστολή κατά φοιτητών, σε μια πρόβα τζενεράλε της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου.
  • Νυχτερινή απαγωγή φοιτητή με κατασκευασμένες κατηγορίες για το παραπάνω περιστατικό.
  • Όργιο απρόκλητης βίας και αστυνομικών τραμπουκισμών στα Εξάρχεια, ανήμερα της 17ης Νοέμβρη, με ξυλοδαρμούς περαστικών και δημοσιογράφων, με αποκορύφωμα την σύλληψη οργανωμένων αριστερών νεολαίων με έωλες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.
  • Αστυνομική βία μέσα σε χώρους δικαστηρίων εναντίων συγγενών, συνηγόρων και αλληλέγγυων συλληφθέντων.
  • Τοποθέτηση «κοριών» παρακολούθησης σε οχήματα διαδηλωτών.
  • Παρουσία απρόσκλητης αστυνομικής δύναμης έξω από το δημαρχείο Αγίας Παρασκευής, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, λόγω μεγάλης παρουσίας κατοίκων.

Τελικός στόχος είναι η εμπέδωση μιας «νέας κανονικότητας», η υποταγή της κοινωνίας και ιδίως της νεολαίας, του πιο δυναμικού και ανυπόταχτου κομματιού της, στο μονόδρομο της ευρωυποταγής, της εργασιακής ανασφάλειας κι εξαθλίωσης, της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και της κατάλυσης κάθε κοινωνικού, εργατικού, συνδικαλιστικού και (τελικά) πολιτικού δικαιώματος που δεν συμφωνεί με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΤΙΝΑ (σ.σ. «There is No Alternative»).

Δεν είναι τυχαίο το ότι η επιχειρούμενη επιβολή της νέας αυτής «κανονικότητας» της υποταγής και του ραγιαδισμού εντείνεται στο διάστημα μεταξύ της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και αυτής του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι σημαδιακοί αυτοί σταθμοί ριζοσπαστικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να χτυπηθούν, να απονομιμοποιηθούν, να συκοφαντηθούν (με την αγαστή συνεργασία πρόθυμων ΜΜΕ και παπαγάλων της «διανόησης» και της showbiz), ώστε να επικρατήσει στη χώρα η «νομιμότητα», η «ησυχία, τάξις και ασφάλεια» του νεοφιλελεύθερου κοινωνικού νεκροταφείου!

Όπως έδειξε η πρωτοφανής σε όγκο και δυναμισμό πορεία της 17ης Νοέμβρη, οι στόχοι της κυβέρνησης και όσων την στηρίζουν θα βρούνε τοίχο – αλλά για να γίνει αυτό, απαραίτητη είναι η κινητοποίηση κάθε αριστερού και προοδευτικού ανθρώπου. Σε αυτούς απευθυνόμενο το Φυσάει Κόντρα, καλεί σε εγρήγορση, οργάνωση και αλληλεγγύη!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet