Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή: Όλοι στην απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου
Κοινωνία

Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή: Όλοι στην απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου

Η δημοτική παράταξη Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει:

Το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε την προηγούμενη βδομάδα είναι ίσως το πιο απτό δείγμα του αντεργατικού χαρακτήρα της πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Με το νομοσχέδιο αυτό προωθείται μια σειρά από ρυθμίσεις που αφορούν τη λειτουργία των εργατικών σωματείων (π.χ. ηλεκτρονικό μητρώο-«φακέλωμα» συνδικαλιστών/τριών, εξ αποστάσεως ψηφοφορίες-«αφυδάτωση» της ζωντανής συζήτησης στα σωματεία) και τις διαπραγματεύσεις τους με την εργοδοσία, και οι οποίες δεν έχουν άλλο σκοπό από το να περιορίσουν ακόμα περισσότερο το δικαίωμα στην απεργία και την ανάπτυξη ακηδεμόνευτων εργατικών αγώνων.

Παράλληλα, δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο η δυνατότητα υπογραφής συλλογικών συμβάσεων και η επέκτασή τους στο σύνολο του κλάδου, αφού οι «ενώσεις προσώπων» μπορούν να υπογράφουν συμβάσεις εργασίας εκεί που δεν υπάρχουν επιχειρησιακές, και οι επιχειρησιακές θα μπορούν να υπερισχύουν των κλαδικών. Δημιουργείται μ’ αυτό τον τρόπο ένα θεσμικό πλαίσιο που τείνει να συμπιέζει το μεγαλύτερο μέρος των εργατικών αμοιβών στα όρια του ελάχιστου μισθού, ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μένουν ουσιαστικά χωρίς ασπίδα συλλογικής προστασίας απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Το Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή στηρίζει την πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει την Τρίτη 24/9 τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και  Πειραιά (και πολλά άλλα σε όλη την Ελλάδα), η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, ομοσπονδίες και  πρωτοβάθμια σωματεία, και καλεί τους εργαζόμενους κι άνεργους συνδημότες μας που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική να διαδηλώσουν μαζικά στις συγκεντρώσεις που οργανώνουν οι εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις. Παράλληλα, στηρίζουμε το αίτημα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων υπαλλήλων του Δήμου, οι οποίοι, εν όψει της λήξης των συμβάσεών τους, αντιμετωπίζουν το φάσμα της απόλυσης και της ανεργίας.

  • Να αποσυρθεί τώρα το αντιδημοκρατικό και αντεργατικό πολυνομοσχέδιο – δώρο στους «επενδυτές» και την εργοδοσία.
  • Να ορθώσουμε φραγμό απέναντι στην εντεινόμενη πολιτική νεοφιλελεύθερης και αυταρχικής διαχείρισης.
  • Να μην απολυθεί κανένας/καμία συμβασιούχος εργαζόμενος/η του Δήμου. Μονιμοποίηση για την άμεση κάλυψη των πάγιων αναγκών της πόλης!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet