Φυσάει Κόντρα στην Αγ. Παρασκευή: Όχι στον εθνικισμό
Κοινωνία

Φυσάει Κόντρα στην Αγ. Παρασκευή: Όχι στον εθνικισμό

Τους λόγους για τους οποίους καταψήφισε ψήφισμα σχετικά με τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» από τα Σκόπια, το οποίο κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, αναλύει η δημοτική παράταξη Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή.

Σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης με τίτλο «Όχι στον εθνικισμό, όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους – Αγώνας των λαών για ειρήνη και ελευθερία» σημειώνεται:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 25ης Ιανουαρίου κατατέθηκε από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ζορμπά ψήφισμα για το θέμα της Μακεδονίας που καλούσε το Δ.Σ. να πάρει θέση ώστε να καλέσει «την κυβέρνηση να μην δεχθεί λύσεις που θα περιλαμβάνουν τη λέξη “Μακεδονία” ή παράγωγά της στην ονομασία της πΓΔΜ». Το ψήφισμα εν τέλει καταψηφίστηκε οριακά, με το μεγαλύτερο μέρος των δημοτικών συμβούλων να στηρίζουν στην ουσία το ψήφισμα, επιλέγοντας άλλοτε το “παρών” και άλλοτε το “κατά” για δευτερεύοντες λόγους. Από τη μεριά μας καταψηφίσαμε με σαφήνεια την πρόταση, διαχωρίζοντας της θέση μας από την εθνικιστική υστερία που κυρίευσε για επικοινωνιακούς λόγους και τις δημοτικές παρατάξεις.

Σύντομη ομιλία επί του θέματος έκανε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή, Θάνος Ανδρίτσος

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet