Φυσάει Κόντρα: Υπέρ ελεύθερων μετακινήσεων & κατά ηλεκτρονικού εισιτηρίου
Κοινωνία

Φυσάει Κόντρα: Υπέρ ελεύθερων μετακινήσεων & κατά ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Υπέρ των ελεύθερων μετακινήσεων και κατά του ηλεκτρονικού εισιτηρίου δηλώνει η δημοτική παράταξη Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή.

Μάλιστα, αναφορικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο δηλώνει ότι αποτελεί «στοιχείο παρακολούθησης της ζωής των πολιτών», όπως σημειώνει στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Ελεύθερες μετακινήσεις!

«Δεν τα καταλαβαίνω αυτά τα πρόσωπα, δεν τα καταλαβαίνω. Περπατήσαμε μαζί. Μοιραστήκαμε το ψωμί και τον ύπνο, δοκιμάσαμε την ίδια πίκρα του αποχωρισμού, χτίσαμε με τις πέτρες που είχαμε τα σπίτια μας και οι σύντροφοι φόρεσαν τα αγάλματα, φόρεσαν τις γυμνές άδειες καρέκλες του φθινοπώρου, και οι σύντροφοι σκοτώσανε τα πρόσωπά τους. Δεν τα καταλαβαίνω…».

Γ. Σεφέρης, «Ένας λόγος για το καλοκαίρι»

Το τεράστιο αντιμνημονιακό κίνημα των ετών 2011-2012 είχε θέσει, εκτός των μεγάλων στόχων ανατροπής των μνημονίων και των συνεπειών τους, και στόχους όπως η υπεράσπιση των καταλήψεων, οι Σκουριές, η μη πληρωμή άδικων φόρων και οι ελεύθερες μετακινήσεις. Σήμερα, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι αγωνιστές σέρνονται στα δικαστήρια, στις Σκουριές συνεχίζονται οι εργασίες με τα ΜΑΤ να προστατεύουν την εταιρεία, η ΕΛ.ΑΣ. «ανακαταλαμβάνει» καταλήψεις χώρων, με τις ευλογίες της κυβέρνησης έρχονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κατοικιών, μιας και το κίνημα εμποδίζει την αρπαγή τους από τις τράπεζες. Στη θέση του αιτήματος για ελεύθερες μετακινήσεις η κυβέρνηση υιοθετεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο και εντείνει την καταστολή των κινητοποιήσεων. Για κάποια μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που τότε συμμετείχαν στα κινήματα αυτά και σήμερα υποστηρίζουν με θέρμη τα κυβερνητικά μέτρα τι να πούμε, μόνο οίκτος για την κατάντια και τα λόγια του Σεφέρη…

Για να επανέλθουμε όμως στο θέμα των ελεύθερων μετακινήσεων, αυτό που σχεδιάζεται αποτελεί πρόκληση: Τη στιγμή που η πλειοψηφία της κοινωνίας βλέπει τη ζωή της να συνθλίβεται από τη μείωση μισθών, τη φορολογία και την ανεργία, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν εγγυάται τις ελεύθερες μετακινήσεις, αλλά αντίθετα στις συνεχείς αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων προσθέτει και το ηλεκτρονικό εισιτήριο που, εκτός των άλλων, αποτελεί και στοιχείο παρακολούθησης της ζωής των πολιτών.

Σταθερά προσηλωμένοι στον αγώνα κατά των μνημονίων και των συνεπειών τους στηρίζουμε σταθερά τις κινητοποιήσεις πολιτών και συλλογικοτήτων για τις ελεύθερες μετακινήσεις και κατά του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet